Ικανοποιημένες 9 στις 10 Βρετανίδες με το φύλο τους και με τον σύντροφό τους

Η δημοσκόπηση, στην οποία μετείχαν 1.004 γυναίκες, έδειξε ότι το 42% πιστεύει πως γυναίκες και άνδρες όταν παντρεύονται εγκαταλείπουν ίσα μέρη της ελευθερίας τους.

Ικανοποιημένες 9 στις 10 Βρετανίδες με το φύλο τους και με τον σύντροφό τους
Οι γυναίκες στη Βρετανία είναι σήμερα πολύ πιο ικανοποιημένες με το φύλο τους σε σύγκριση με πριν από 70 χρόνια, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του BBC που δείχνει επίσης ότι έχουν πιο θετική στάση απέναντι στον γάμο και είναι πιο ευτυχισμένες με τον σύζυγο που έχουν επιλέξει.

Σχεδόν 9 στις 10 Βρετανίδες είπαν ότι θα προτιμούσαν να είναι γυναίκες παρά άνδρες. Το 1947, μόλις οι μισές ήταν ικανοποιημένες από το φύλο τους.

Η δημοσκόπηση, στην οποία μετείχαν 1.004 γυναίκες, έδειξε ότι το 42% πιστεύει πως γυναίκες και άνδρες όταν παντρεύονται εγκαταλείπουν ίσα μέρη της ελευθερίας τους. Σε μια άλλη δημοσκόπηση του 1951 (όπου συμμετείχαν και άνδρες) μόνο το 25% ήταν αυτής της άποψης.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν αλλαγές στη στάση των γυναικών σε διάφορα ζητήματα, όπως ο γάμος, η οικογενειακή ζωή, το χρήμα, η εργασία, το σεξ και η εμφάνιση. Σχεδόν 9 στις 10 (ποσοστό 87%) είπαν ότι θα επέλεγαν τον ίδιο σύντροφο αν τους δινόταν ξανά η ευκαιρία. Σε μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup το 1949 ικανοποιημένο από τον σύντροφό του δήλωνε το 77%.

Οι γυναίκες ηλικίας 24-35 ετών είναι εκείνες που αγωνιούν περισσότερο από τις άλλες για... τα πάντα: για την υγεία τους και για την υγεία των δικών τους ανθρώπους, για το αν θα έχουν αρκετά χρήματα όταν γεράσουν και για το πώς θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70ά γενέθλια της ραδιοφωνικής εκπομπής Woman's Hour του BBC.

"Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας και να ακούς τις απόψεις των γυναικών για την οικογένεια, την εργασία και τις σχέσεις. Είναι επίσης ενδιαφέρον να διαπιστώνεις τι άλλαξε και τι έμεινε το ίδιο από τότε που ξεκίνησε το Woman's Hour, πριν από 70 χρόνια", σχολίασε η παραγωγός του προγράμματος Άλις Φαϊνστάιν.

Η ίδια η εκπομπή έχει αλλάξει πολύ από εκείνη την παλιά εποχή όπου ο παρουσιαστής της "Ωρας της Γυναίκας" ήταν... άνδρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v