Η Αθήνα γιόρτασε την επέτειο απελευθέρωσης από τα ναζιστικά στρατεύματα

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι το μήνυμα της ημέρας παραμένει επίκαιρο στη σημερινή, δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εσωτερική και διεθνή.

Η Αθήνα γιόρτασε την επέτειο απελευθέρωσης από τα ναζιστικά στρατεύματα
«Ο μεγάλος φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα καθώς και η αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην αντιφασιστική νίκη, έδεσε την πορεία της χώρας με τη δημοκρατική Ευρώπη».

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στην τελετήγια την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Καμίνης, το μήνυμα εκείνης της ημέρας παραμένει επίκαιρο στη σημερινή, δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εσωτερική και διεθνή.

«Την ίδια αλληλεγγύη, και πάλι με πράξεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, επέδειξε η πόλη και ο δήμος στους χιλιάδες πρόσφυγες και στη διαχείριση του μεταναστευτικού», ανέφερε ο ίδιος, επισημαίνοντας την έναρξη μαθημάτων για τα παιδιά των προσφύγων.
 
«Οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά, με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v