Συνομιλία Ερό-Λαβρόφ για την κρίση στη Συρία

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών «επανέλαβε την επιθυμία της Γαλλίας να συνεχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία, με πλήρη ειλικρίνεια», σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

  • Real.gr
Συνομιλία Ερό-Λαβρόφ για την κρίση στη Συρία
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για την κρίση στη Συρία, παρά την ένταση που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, η οποία οδήγησε στην ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γαλλία.

Ο Ερό «επανέλαβε την επιθυμία της Γαλλίας να συνεχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία, με πλήρη ειλικρίνεια», σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Γάλλος υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη «να βγούμε από το τρέχον αδιέξοδο» και να «καταλήξουμε στον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Χαλέπι, προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας και να δημιουργηθεί η προοπτική επανάληψης των διαπραγματεύσεων με στόχο μια ειρηνική λύση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το Παρίσι ήταν αυτό που είχε την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, Λαβρόφ και ο Ερό συζήτησαν και για την εφαρμογή των συνθηκών του Μινσκ για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v