Βούτσης: Απαράδεκτη η διαρροή της ΝΔ για το ΕΣΡ

Ως προς τις αποκαλύψεις Ολαντ για τα σχέδια περί δραχμής, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «ποτέ δεν φλερτάραμε με την έξοδο».

  • Real.gr
Βούτσης: Απαράδεκτη η διαρροή της ΝΔ για το ΕΣΡ
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Νίκος Βούτσης τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Δεν θα επανερχόμουν καθόλου στο θέμα αν δεν γινόταν η επίσημη διαρροή από τη ΝΔ ότι στο εννιαμελές όργανο η πρόταση μας είναι 7 Συριζαίοι. Αυτό είναι απαράδεκτο, θυμίζω ότι όταν κατεβάσαμε την πρότασή μας, δεν είχε γίνει καμία ένσταση. Τα στελέχη αυτά είναι τα περισσότερα προτάσεις της αντιπολίτευσης και ούτε υποψία δεν υπήρχε για σύνδεσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω αυτή η διαρροή να μην είναι πρόσχημα αμηχανίας για μία προηλειμμένη απόφαση να μην υπάρξει συμφωνία στο θέμα του ΕΣΡ», ανέφερε σε δήλωσή του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είπε ότι επειδή ο ίδιος θέλει να υπάρξει συμφωνία για το ΕΣΡ, είναι πιθανόν να κατατεθεί νέα πρόταση την επόμενη εβδομάδα που θα προκύψει από τις συζητήσεις που θα γίνουν, ενώ την Τετάρτη - Πέμπτη αναμένεται η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

«Ποτέ δεν φλερτάμε με τη δραχμή»

Ως προς τις αποκαλύψεις Ολαντ για τα σχέδια περί δραχμής, ο ίδιος δεν έχει να πει τίποτα γι’ αυτό.

«Ημουν υπουργός Εσωτερικών και γνωρίζω ότι δε υπήρχε ούτε κυβερνητική ούτε πρωθυπουργική διάθεση για τέτοιου είδους εξελίξεις», δηλώνει.

«Ποτέ δεν φλερτάραμε με την έξοδο», αναφέρει ο Ν. Βούτσης και μάλιστα, λέει ότι στην τελευταία ΚΟ πριν από τη διάσπαση , ο Λαπαβίτσας τους έκανε κριτική γιατί δεν υπήρχε προετοιμασία για δραχμή, με σχέδιο δύο ετών πίσω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v