Κυρανάκης στο Real.gr: Η ΝΔ απευθύνεται στους νέους που γύρισαν την πλάτη τους στην πολιτική

Διαβάστε την συνέντευξη του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο Real.gr.

  • Real.gr
Κυρανάκης στο Real.gr: Η ΝΔ απευθύνεται στους νέους που γύρισαν την πλάτη τους στην πολιτική
Στον Θάνο Τριανταφύλλου

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη, όταν αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα είναι δεσμευμένη με τις μεταρρυθμίσεις και θα έχει αναπτυξιακό σχέδιο για νέες δουλειές», λέει στον Real.gr ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Η Νέα Δημοκρατία ζητά εκλογές. Είναι όμως έτοιμη να… κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει;

Οι πολίτες έχουν πλέον πολύ υψηλές απαιτήσεις αλλά και μεγάλες προσδοκίες από μας. Μετά από επτά χρόνια κρίσης θέλουν να ξέρουν ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα οδηγήσει με σταθερότητα και ασφάλεια την Ελλάδα σε ένα νέο λιμάνι. Έχουν ήδη πεισθεί ότι αυτός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δουλεύοντας μαζί του, βλέπω έναν άνθρωπο ο οποίος ξέρει να λύνει προβλήματα, έναν άνθρωπο που κάνει σωστές στρατηγικές επιλογές, που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, αλλά και έναν άνθρωπο που αγαπάει την Ελλάδα και που είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά για όλους ακόμα και γι’ αυτούς που δεν θα τον στηρίξουν. Δεν το νοιάζει πώς θα μπει στο Μαξίμου, αλλά τι χώρα θα παραδώσει. Ναι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος. Έτοιμος να κερδίσει εκλογές, έτοιμος να κυβερνήσει αλλά κυρίως έτοιμος για το πώς θα κυβερνήσει.

Πότε «βλέπετε» να γίνονται εκλογές;

Υπάρχει έστω ένας πολίτης που μπορεί να προβλέψει εάν και πότε θα κάνει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας; Κανείς δεν ξεχνάει πως έλεγε ότι δε θα κάνει εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, κι όμως, έβαλε την Ελλάδα σε νέες περιπέτειες. Είναι βέβαιο ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα κάνουν - και κάνουν ήδη- τα πάντα για την καρέκλα. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική οικονομία συνθλίβεται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ψάχνουν τρόπο να κλείσουν τα «μπλοκάκια» τους.

Η σύγκρουση της επιθυμίας των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου να μείνουν στην καρέκλα και της πραγματικότητας, που κάνει ζοφερή τη ζωή των Ελλήνων, δε μπορεί να έχει συνέχεια. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι πως, τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί δε θα αποδώσουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Κάτι που το προεξοφλούν, δυστυχώς, όλοι. Και λέω δυστυχώς, γιατί, τον λογαριασμό του «συστήματος ΣΥΡΙΖΑ», θα τον πληρώσουν πάλι οι πολίτες, με νέα μέτρα. Για αυτό χρειάζονται σύντομα εκλογές, ώστε το κόστος να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

Πού αποδίδετε το γεγονός ότι, ενώ η κυβέρνηση περνά μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η ΝΔ δεν μπορεί ακόμη να δημιουργήσει ακόμη ένα ρεύμα υπέρ της;

Μάλλον αστειεύεστε. Η ΝΔ έχασε τις εκλογές πέρυσι με 7.5 μονάδες διαφορά και τώρα προηγείται στη χειρότερη για αυτή δημοσκόπηση με 6 και στην καλύτερη με 11 μονάδες. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να δουλεύουμε εντατικά και απευθυνόμαστε κυρίως στις νέες και τους νέους που έχουν γυρίσει τη πλάτη τους στην πολιτική. Όλους εκείνους που δεν ανήκουν στο παραδοσιακό κομματικό μηχανισμό, αυτούς που βλέπουν τους πολιτικούς στα τηλεοπτικά πάνελ και θέλουν να αλλάξουν κανάλι. Εμείς δε θέλουμε απλά να μείνουν θεατές, αλλά να γίνουν οι πρωταγωνιστές.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Συμμερίζεστε αυτήν την αισιοδοξία;

Οι δεσμεύσεις του κ.Τσίπρα, γενικότερα, έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους. Ακόμα όμως και η ίδια η κυβέρνηση από τις θριαμβολογίες περί αναμενόμενης έκρηξης ανάπτυξης το 2ο εξάμηνο του 2016, έχει προσγειωθεί στην «προσδοκία σταδιακά μικρότερης ύφεσης».

Η αναξιοπιστία και η διγλωσσία της κυβέρνησης σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, η καταιγίδα με τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα έπληξαν ανεπανόρθωτα την οικονομία και «πνίγουν» κάθε προοπτική ανάπτυξης. Κάτι που αποτυπώνεται και στον πρόσφατο προϋπολογισμό που κατέθεσε.

Παρόλα αυτά η χώρα δεν είναι καταδικασμένη επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση, που θα είναι δεσμευμένη στην πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων, θα έχει αναπτυξιακό σχέδιο για νέες δουλειές και θα εκμεταλλευτεί παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Τότε ναι, όλοι θα είμαστε αισιόδοξοι. Η Ελλάδα μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v