Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λωζάννη: Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η διάσκεψη για τη Συρία

Ουάσινγκτον, Μόσχα και περιφερειακές δυνάμεις που συνήλθαν στην Ελβετία θα παρατείνουν τις επαφές.

Λωζάννη: Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η διάσκεψη για τη Συρία
Ουάσινγκτον, Μόσχα και περιφερειακές δυνάμεις που συνήλθαν στη Λωζάννη με θέμα τη συριακή σύρραξη αποφάσισαν «να παρατείνουν τις επαφές», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να παρατείνουμε τις επαφές κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών λαμβάνοντας υπ΄όψιν ορισμένες διευθετήσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην προώθηση μίας διευθέτησης» της συριακής σύγκρουσης, είπε ο Λαβρόφ στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε, από την πλευρά του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η διάσκεψη έδωσε την ευκαιρία για «ευρεία ανταλλαγή ιδεών»

Σύμφωνα με τον Τζον Κέρι «παρά την ένταση», δεν υπήρξε αντιπαλότητα και οι πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την εφαρμογή της εκεχειρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο