Από την κίνηση της Βόλβης στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ

Σήμερα η ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος.

  • Real.gr
Από την κίνηση της Βόλβης στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Από την περίφημη «κίνηση της Βόλβης» το 1979 μέχρι το συνέδριο που δεν τελείωσε ποτέ τον περασμένο Απρίλιο, η ιστορία της ΟΝΝΕΔ, είναι πράγματι η αποτύπωση μιας εξόχως… ζωηρής νεολαίας που πολλές φορές παρέκλινε από την επίσημη κομματική γραμμή. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Ο στόχος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για το restart της «γαλάζιας» νεολαίας εν έρχεται μόνον να καλύψει ένα ορατό οργανωτικό κενό στη λειτουργία της παράταξης αλλά και να αποτελέσει εφαλτήριο για την διείσδυση του κόμματος στη νέα γενιά, ένα… target group στο οποίο η Νέα Δημοκρατία υστερεί ακόμα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το συνέδριο επανίδρυσης ξεκινάει σήμερα στο M.E.C Παιανίας και ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του (7μ.μ.) αναμένεται να περιγράψει τη νοοτροπία που πιστεύει ότι πρέπει να έχει η νέα γενιά. «Από το όνειρο της μάνας να βολέψει το παιδί στο δημόσιο θα πρέπει να περάσουμε στην εποχή όπου η νέα γενιά που έχει όραμα και ταλέντο, θα δουλέψει σκληρά και θα ανταμείβεται γι' αυτό, δεν θα φοβηθεί το ρίσκο και θα σταθεί στα πόδια της», θα τονίσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση το επιτελείο της Πειραιώς θέλει όλα να πάνε βάσει προγράμματος και το στοίχημα της ανανέωσης να κερδηθεί.
Πάντως τα μηνύματα από την διαδικασία εγγραφών, φαίνονται ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς μέσα σε τρεις εβδομάδες εγγράφτηκαν στο μητρώο της ΟΝΝΕΔ 32.063 νέες και νέοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με το 56% των συμμετεχόντων να είναι κάτω των 23 ετών. Από τα 32.063 μέλη ανεδείχθησαν 950 σύνεδροι (κάθε ένας εκ των οποίων είχε τη στήριξη τουλάχιστον 30 μελών της οργάνωσης), οι οποίοι -σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα εκλέξουν, την Κυριακή το βράδυ το νέο Πρόεδρο της Οργάνωσης.

Φερόμενοι ως υποψήφιοι είναι ο Κώστας Δέρβος που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως φαβορί, το μέλος της ΟΝΝΕΔ από το πανεπιστήμιο Αιγαίου Ανδρέας Καρασαρίνης και εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενος Θανάσης Βαμβίνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v