Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία

Τι είπε στον realfm 97.8 ο υπουργός Επικρατείας για την τροπολογία που αφορά στα κανάλια, τα οποία δεν πήραν άδεια.

Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία
Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, είναι προφανές ότι δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και συνέχισε:

«Σε κάθε περίπτωση, εδώ έχουμε μία πραγματικότητα, την οποία εμείς κληρονομήσαμε και την οποία το ίδιο το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο την έχει κατακρίνει και έχει υπογραμμίσει ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης δεν ήταν σύμφωνο με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, το οποίο ήταν και το απολύτως σωστό. Στο πνεύμα αυτών ακριβώς των αποφάσεων, εμείς κινήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει η αδειοδότηση».

«Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε βελτιώσεις και αλλαγές στην τροπολογία»

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε βελτιώσεις και αλλαγές της τροπολογίας για τα κανάλια που δεν πήραν άδεια.

«Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε και βελτιώσεις και αλλαγές, αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή, για να συζητήσουμε αυτά τα πράγματα. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει -και προβλεπόταν και στους προηγούμενους νόμους, ο 4070 του 2012 το προβλέπει ρητά- είναι ότι μη αδειοδοτημένοι δεν μπορούν να εκπέμπουν. Αυτό είναι ακριβώς η εφαρμογή της πρόβλεψης του άρθρου 15 του Συντάγματος, που λέει ότι η κατοχή τηλεοπτικού σταθμού σημαίνει και προϋπόθεση της κατοχής αδείας. Αλλιώς γιατί κάναμε τον διαγωνισμό; Αν οποιοσδήποτε μπορεί να “καβαλάει” μία συχνότητα και να εκπέμπει, ή δημιουργεί συνθήκες χρησικτησίας επάνω στον δημόσιο χώρο, δεν υπήρχε κανένας λόγος παρέμβασης της Πολιτείας», είπε και πρόσθεσε:

«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές, να εξαντλήσουμε και τα τελευταία περιθώρια για την εξεύρεση συναινέσεων και να συζητήσουμε όλοι μαζί, ή όσο το δυνατόν περισσότεροι μπορούμε, το πώς θα πάμε στην επόμενη φάση. Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί και δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την τεράστια προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και παραπάνω από έναν χρόνο».


ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v