Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζική επίθεση DDoS εναντίον DNS Host στις ΗΠΑ

Αρκετοί δημοφιλείς διαδικτυακοί προορισμοί, όπως οι Twitter, Etsy και Github επηρεάστηκαν νωρίτερα σήμερα από την επίθεση.

  • Real.gr
Μαζική επίθεση DDoS εναντίον DNS Host στις ΗΠΑ
Μια μαζική επίθεση DDoS [Distributed Denial of Service] ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα και ίσως εξελίσσεται ακόμα, στοχεύοντας τις υποδομές της εταιρείας Dyn, η οποία φιλοξενεί και ορισμένους DNS servers.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν κάποιες από τις δημοφιλέστερες τοποθεσίες Web του κόσμου, να βρεθούν για αρκετή ώρα offline. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορά στο Hacker News, από την επίθεση επηρεάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω ιστοσελίδες:

Twitter
Etsy
Github
Soundcloud
Spotify
Reddit

Το Gizmodo αναφέρει ότι οι τεχνικοί της Dyn φαίνεται ότι ακόμα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές μέγεθος της επίθεσης, ή το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή.

Πάντως, η χώρα μας και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση, αφού τα αποτελέσματα της έγιναν αντιληπτά κυρίως από χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ. Ακόμα κι έτσι όμως το περιστατικό παραμένει αξιοσημείωτο, αφού αφενός δεν είναι κάτι το συνηθισμένο κι αφετέρου επειδή τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v