Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία για το ιδιωτικό χρέος ετοιμάζει η ΝΔ

Συναγερμό σε όλα τα μέλη για εκλογική ετοιμότητα, περιοδείες σε υποβαθμισμένες περιοχές και εναλλακτικές νομοθετικές προτάσεις, θα είναι τα επόμενα βέλη στη φαρέτρα της στρατηγικής του Κυρ. Μητσοτάκη.

  • Real.gr
Τροπολογία για το ιδιωτικό χρέος ετοιμάζει η ΝΔ
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Με το σκεπτικό πως οι κάλπες δεν θα αργήσουν, είτε λόγω «ατυχήματος» είτε λόγω «ηρωϊκής εξόδου», κινούνται στη Νέα Δημοκρατία. Επιταχυντής των εξελίξεων, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις άδειες.

«Η εμμονή της Κυβέρνησης σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ώστε μέσω αρεστών σε αυτήν αποφάσεων να ελέγξει και το τηλεοπτικό τοπίο, την έχει εγκλωβίσει σε μια πολιτική τυφλής σύγκρουσης, σε απανωτά λάθη και τελικά σε περαιτέρω απομόνωση από τον Ελληνικό λαό», λένε στο Real.gr στενοί συνεργάτες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρούν μη αναστρέψιμη τη ζημιά που έχει υποστεί η κυβέρνηση από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που έχει προγραμματίσει σχεδόν καθημερινά περιοδείες σε «υποβαθμισμένες» περιοχές του λεκανοπεδίου, αρχής γενομένης σήμερα, στην Ελευσίνα. Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων, ενώ θα επισκεφτεί τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.), την έκθεση «Βιομηχανική Ελευσίνα. Άνθρωποι και εργοστάσια», καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, το επιτελείο της οδού Πειραιώς θέλει σε κομματική εγρήγορση σύσσωμο τον κομματικό μηχανισμό, μετά και το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και την εκλογή του νέου Προέδρου Κώστα Δέρβου. Πως θα το κάνει αυτό; Ο γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης τοποθέτησε ήδη τους νέους τομεάρχες που θα αποτελέσουν στην ουσία τους συνδέσμους επικοινωνίας μεταξύ της «Πειραιώς» και των κομματικών οργανώσεων. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να κρατήσει «εν εγρηγόρσει» τα νεοδημοκρατικά στελέχη αλλά και να έχει την απόλυτη εικόνα για το τι συμβαίνει στο «γαλάζιο» μηχανισμό.

Παράλληλα, οι ομάδες εργασίας του κόμματος, προετοιμάζουν εντατικά τροπολογίες, όπως έκαναν με το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, με στόχο να αποτυπωθεί τόσο η εναλλακτική πρόταση της ΝΔ όσο και η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί ευνοϊκότερες ρυθμίσεις. «Η αυτοαποκαλούμενη Αριστερή Κυβέρνηση Τσίπρα απέρριψε μια τροπολογία - ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και γκρέμισε το μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας», λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται η επόμενη νομοθετική πρόταση, που θα αφορά το ιδιωτικό χρέος, δηλαδή για τις οφειλές των πολιτών σε Δημόσιο και τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v