Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, στέλνει μέσω του real.gr στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη.

  • Real.gr
ΝΔ: Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία
Του Θάνου Τριανταφύλλου

«Αυτή η κυβέρνηση δυναμιτίζει την έννομη τάξη δημιουργεί μείζον θέμα Δημοκρατίας και κυρίως έχει χάσει τη θεσμική νομιμοποίησή της να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο», λέει στο real.gr στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Μια τέτοια πρωτοβουλία θα είναι η πρόταση νόμου που επεξεργάζονται στην «Πειραιώς» και θα αφορά μια… ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Η πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον περιορισμό του αριθμού των καναλιών και αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όπως διαμηνύουν από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, λύση στο αδιέξοδο, μπορεί να βρεθεί, μόνο μέσα από την υιοθέτηση της δικής της πρότασης ή τουλάχιστον αυτή να είναι η βάση της συζήτησης για την επόμενη ημέρα.

Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, τονίζουν σε όλους τους τόνους, πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να στηρίξει ούτε το νόμο που θα φέρει η κυβέρνηση για τις «προσωρινές άδειες» ούτε τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ. εφόσον αυτός εμπεριέχει όρους που θα ποδηγετούν την ανεξάρτητη αρχή από την κυβέρνηση. «Νόμο με αστερίσκους εμείς δεν θα στηρίξουμε», σημειώνουν δεικτικά, ενώ όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος λέμε "Ναι στη διάσκεψη των προέδρων μόνο όταν αντικατασταθεί ο νόμος Παππά".

Μάλιστα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της στρατηγικής, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για την επίθεση που δέχεται η δικαστική εξουσία από την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v