Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλίντον-Τραμπ: Το απόλυτο ντέρμπι μία εβδομάδα πριν τις εκλογές

«Φωτιά» στις αμερικανικές εκλογές έχει βάλει η νέα έρευνα για τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον. «Πονοκέφαλος» για τον Ντόναλντ το δημοσίευμα των New York Times, που αναφέρει πως παλαιότερα χρησιμοποίησε «αμφίβολες» μεθόδους φοροαποφυγής.

Κλίντον-Τραμπ: Το απόλυτο ντέρμπι μία εβδομάδα πριν τις εκλογές
«Φωτιά» στις αμερικανικές εκλογές έχει βάλει η νέα έρευνα για τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον. Η Δημοκρατική υποψήφια για τον Λευκό Οίκο «χάνει» το πλεονέκτημα που είχε έναντι του Ντόναλντ Τραμπ το τελευταίο διάστημα, καθώς νέα δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα «δείχνει» τον αντίπαλό της από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών να «παίρνει κεφάλι».

Πάντως, «πονοκέφαλο» για τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο αποτελεί το δημοσίευμα των New York Times, που αναφέρει πως παλαιότερα χρησιμοποίησε «αμφίβολες» μεθόδους φοροαποφυγής.

Στην τελευταία δημοσκόπηση του ABC News και της Washington Post, για πρώτη φορά από τον Μάιο ο Τραμπ παίρνει προβάδισμα. Προηγείται της Κλίντον με 46% έναντι 45%, ενώ στην έρευνα περιλαμβάνονται και οι τέσσερις κύριοι υποψήφιοι. Ωστόσο το προβάδισμά του βρίσκεται μέσα στο περιθώριο σφάλματος της έρευνας (3 ποσοστιαίες μονάδες).

«Σε κάθε περίπτωση, η +1 μονάδα του Τραμπ είναι ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα», υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι της έρευνας του γραφείου Langer Research Associates, η οποία διεξήχθη από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου. «Δεν είχε περάσει σε ποσοστό την Κλίντον παρά μόνο μία φορά προηγουμένως», στα μέσα Μαΐου. Ο επιχειρηματίας είχε τότε προβάδισμα δύο μονάδων, σε μια δημοσκόπηση που περιλάμβανε μόνο τους δύο σημαντικότερους υποψηφίους.

Ο ενθουσιασμός για τη Δημοκρατική υποψήφια κατέρρευσε ιδιαίτερα μετά το σοκ που προκάλεσε την Παρασκευή η ανακίνηση της υπόθεσης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, που είχαν περάσει από έναν ιδιωτικό διακομιστή όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών (2009-2013), μετά την ανακάλυψη νέων μηνυμάτων που ανακοινώθηκε από το FBI, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν χθες οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Βουλής Πολ Ράιαν, ο οποίος ανέφερε πως εάν η Χίλαρι Κλίντον κερδίσει τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, η προεδρία της θα είναι γεμάτη «σκάνδαλα», καθώς αυτά είναι οι πολιτικές «αποσκευές» της.

Οι Ρεπουμπλικανοί σφυροκοπούν την Κλίντον, χαρακτηρίζοντάς την επιρρεπή σε σκάνδαλα, αφότου ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι διεξάγεται νέα έρευνα για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία είχε λάβει ή στείλει η Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ράιαν διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη ψηφίσει τον Τραμπ από την περασμένη εβδομάδα, καθώς έχει τη δυνατότητα αυτή, ωστόσο τόνισε πως δεν έχει καμιά πρόθεση να συμμετάσχει στην εκστρατεία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, αντιτείνοντας ότι θα επικεντρωθεί στις εκστρατείες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

«Αυτή τη στιγμή δίνω την έμφαση στο να σώσουμε την πλειοψηφία μας στη Βουλή. Θα πάω στην Ιντιάνα, στο Μίσιγκαν, στη Νέα Υόρκη και τση Βιρτζίνια σήμερα, για να δώσω μάχη για Ρεπουμπλικανούς (υποψήφιους) της Βουλής», ανέφερε.

Εξάλλου, οι New York Times έγραψαν χθες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε «αμφίβολες» μεθόδους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, προκειμένου να αποφύγει να δηλώσει στην εφορία φορολογητέα εισοδήματα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και να μειώσει τα φορολογικά του οφέλη.

Αυτά τα φορολογικά τεχνάσματα, που σήμερα είναι παράνομα, του επέτρεψαν ενδεχομένως να αποφύγει να «πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακών φόρων εισοδήματος», επισήμανε η αμερικανική εφημερίδα.

Ο δισεκατομμυριούχος δέχθηκε πολλάκις, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, τα πυρά των αντιπάλων του επειδή δεν κατέβαλε τον ομοσπονδιακό φόρο κι επιπλέον για την άρνησή του να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις, περιφρονώντας την παράδοση που ακολουθούν όλοι οι υποψήφιοι των μεγάλων κομμάτων στις προεδρικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v