ΝΔ: «Διχασμένο είναι το ΠΑΣΟΚ, όχι εμείς»

Διχασμό στο ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών βλέπει η ΝΔ. «Όχι» μέχρι τέλους η γραμμή Μητσοτάκη ακόμη και με πρόταση - έκπληξη από το Μαξίμου.

  • Real.gr
ΝΔ: «Διχασμένο είναι το ΠΑΣΟΚ, όχι εμείς»

Ούτε μισό βήμα πίσω δεν κάνει η ΝΔ στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του Ραδιο-Τηλεοπτικού Συμβουλίου με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζουν στο Real.gr πως «δεν πρόκειται να κάνουμε καμία συζήτηση προσκηνίου ή παρασκηνίου για τον πρόεδρο και τα πρόσωπα του ΕΣΡ ενόψει της διάσκεψης».

Θέλοντας έτσι να προλάβουν ενδεχόμενες ζυμώσεις το προσεχές τριήμερο για τη συνεδρίαση της Δευτέρας που πλέον δείχνει να ξεκινά από το «μηδέν» έπειτα και από το πλέγμα των συναινέσεων που έστησε στη βουλή χθες η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr στη ΝΔ εκφράζεται πλέον η εκτίμηση πως στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει διχασμός ως προς το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και φάνηκε εξόφθαλμα στη χθεσινή συνεδρίαση της βουλής: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκληρός, απόλυτος και με επιχειρήματα, όπως λένε απέναντι στην κυβέρνηση, και όλη η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα να «δίνει τροπολογίες διαφυγής» στην κυβέρνηση και στον Νίκο Παππά.

Στην Πειραιώς πιστεύουν πως η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένη σε μια «αντι-δεξιά ρητορική» προκειμένου να κερδίσει τις δυνάμεις που φεύγουν από τον Αλέξη Τσίπρα υπό το ενδεχόμενο και τον φόβο των εκλογών.

Οι εσωτερικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά επηρεάζουν τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο Πρόεδρος της ΝΔ ακόμη και από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου έθεσε θέμα εκλογών δηλώνοντας, εμμέσως, έτοιμος να κυβερνήσει με ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής και επενδυτικής πολιτικής.

Οι πληροφορίες του Real.grεπιμένουν πως η ΝΔ, που καταψήφισε χθες όλες τις τροπολογίες Παππά και ΠΑΣΟΚ, θα κρατήσει τη γραμμή του «όχι» μέχρι τέλους, ενόψει της διάσκεψης των προέδρων τη Δευτέρα, ακόμη και εάν το Μαξίμου κάνει τον αιφνιδιασμό και δεχθεί τον Αθανάσιο Κουτρομάνο που πρότεινε για πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Κανείς δεν θα φορτώσει επάνω στη ΝΔ και στην επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη το νόμο Παππά και ένα ΕΣΡ με τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ» σημείωναν χαρακτηριστικά από την οδό Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v