Σαλαγιάννης: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε το ΠΑΣΟΚ θα αποπληρώσει το χρέος του

«Οι τράπεζες μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό με επιβάρυνση τόκων και ποινών, της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο» είπε ο γενικός διευθυντής του κόμματος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

  • Real.gr
Σαλαγιάννης: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε το ΠΑΣΟΚ θα αποπληρώσει το χρέος του
«Οι τράπεζες μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό με επιβάρυνση τόκων και ποινών, της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο» είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Απαντώντας σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, για το πότε εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποπληρώσει το χρέος του, το οποίο προσεγγίζει τα 190 εκατομμύρια ευρώ, είπε ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για κανένα δάνειο, καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η κρίση και ποια θα είναι τα ποσοστά κάθε κόμματος στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Σαλαγιάννης, παραδέχθηκε ότι, προ κρίσης, τα κόμματα δανείζονταν για να εξυπηρετήσουν τις υπερβολές και τις υπερβάσεις τους.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι και οι τράπεζες τροφοδοτούσαν αυτή τη νοοτροπία, χορηγώντας δάνεια με ευκολία.

Επίσης ο κ. Σαλαγιάννης, εξέφρασε την άποψη ότι το 2006 και το 2007, όντως θα μπορούσε να είχε γίνει περιορισμός των δαπανών του ΠΑΣΟΚ. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα, τη μεταφορά των γραφείων στην Ιπποκράτους με ενοίκιο 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, όταν σήμερα το ενοίκιο στην Χαριλάου Τρικούπη φτάνει ετησίως τα 35.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης ζήτησε να κατατεθούν στην εξεταστική επιτροπή οι συμβολαιογραφικοί τίτλοι κτήσης του κτηρίου της Κουμουνδούρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο τίτλος μεταβίβασης και τα φορολογικά παραστατικά που δείχνουν ότι έχουν πληρωθεί οι φόροι μεταβίβασης και δωρεάς και τα παραστατικά που δείχνουν ότι έχει πληρωθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v