Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόσωπα και εικόνες από την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης

Η τυπική διαδικασία της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

  • Real.gr
Πρόσωπα και εικόνες από την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης
Χαμογελαστός ο πρωθυπουργός χαιρέτησε έναν προς έναν τους νέους υπουργός, στέκοντας δίπλα στον κ. Παυλόπουλο.

10 μέλη της νέας κυβέρνησης - οι έξι προέρχονται από τους ΑΝΕΛ - έδωσαν θρησκευτικό όρκο και οι υπόλοιποι 22 πολιτικό όρκο, ενώ παρόντες ήταν και εκείνοι που δεν άλλαξαν «πόστο» χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν στην τελετή.

Συγκεκριμένα στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης, Κώστας Ζουράρις, Ελενα Κουντουρά.

Χωρίς σακάκι εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Την προσοχή όλων τράβηξε η νέα υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Από τα νέα πρόσωπα που τράβηξαν τα βλέμματα ήταν ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, από το ινστιτούτο Levy, ο νέος υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος που θα ασκεί παράλληλα και καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κώστας Γαβρόγλου, αντικαταστάτης του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ που αναλαμβάνει υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η νέα κυβέρνηση αριθμεί 48 μέλη (πλην του πρωθυπουργού), αυξημένη κατά τρία σε σχέση με το προηγούμενο σχήμα. Την Κυριακή γύρω στις 1 το μεσημέρι αναμένεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή, ενώ οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων θα γίνουν τη Δευτέρα.
















ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v