Άνοιγμα σε νέους ψηφοφόρους και μηδενική αλαζονεία ζητεί ο Μητσοτάκης

Εγρήγορση, μηδενική αλαζονεία και άνοιγμα σε ψηφοφόρους εκτός ΝΔ είναι τα μηνύματα που εκπέμπει η ηγεσία του κόμματος το τελευταίο διάστημα.

  • Real.gr
Άνοιγμα σε νέους ψηφοφόρους και μηδενική αλαζονεία ζητεί ο Μητσοτάκης
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Μετά τον απόηχο των αμερικανικών εκλογών, στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται για τα πολιτικά αποτελέσματα που θα έχει η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρίσκεται στο δείπνο που θα δοθεί προς τιμήν του στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, όμως, η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξετυλίγεται «βάσει σχεδίου», όπως λένε από την Πειραιώς.

Εγρήγορση, μηδενική αλαζονεία και άνοιγμα σε ψηφοφόρους εκτός ΝΔ, είναι τα μηνύματα που εκπέμπει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή μεταδίδεται ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από τις δημοσκοπήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι η ΝΔ ως πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα πρέπει να εκπέμπει σοβαρότητα, να διακρίνεται από μέτρο στη συμπεριφορά της και να μην εκπέμπει την παραμικρή αλαζονεία.

«Δεν έχει καμιά σημασία τι ψηφίζατε τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτήν την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις».

Με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει και το υπόλοιπο του Νοεμβρίου να περιοδεύει στέλνοντας ξεκάθαρο ενωτικό κάλεσμα υπέρβασης προς νέους ψηφοφόρους που δεν ανήκουν παραδοσιακά στην κεντροδεξιά παράταξη.

Την ίδια στιγμή, όμως, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του θα «σφυροκοπούν» την κυβέρνηση.

Μάλιστα, χθες,ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε μύδρους «κατά της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», όπως χαρακτηριστικά είπε, η οποία οδήγησε την Ελλάδα σε νέα μνημόνια τη στιγμή που επί κυβερνήσεώς του βρισκόταν μια ανάσα για να γλιτώσει από αυτά.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχε φτάσει η κυβέρνησή του στα τέλη του 2014 και να την πάει ακόμα πιο μπροστά.

«Ο Κυριάκος μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχαμε φτάσει στα τέλη του 2014! Για να σας το πω έτσι απλά, σχεδόν “τηλεγραφικά”: Μειωμένοι φόροι + Μεταρρυθμίσεις = Ανάπτυξη!».

Στο ίδιο πλαίσιο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, επαναλαμβάνοντας με έμφαση το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, έβαλε επί τάπητος το ζήτημα ενός 4ου Μνημονίου.

«Οδηγούν τη χώρα στα βράχια. Τους ακούμε κιόλας να μιλούν για 4ο μνημόνιο», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος δυο μέρες πριν είχε πει ότι «το τέταρτο μνημόνιο είναι η στρατηγική και η ατζέντα της ΝΔ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v