Συγκλονιστικά βίντεο από το «χτύπημα» των 7,8 R στη Ν. Ζηλανδία

Η Γη στο νησί του ειρηνικού συνεχίζει να σείεται μετά από το σφοδρό χτύπημα του εγκέλαδου, ενώ ο κίνδυνος για τσουνάμι υποβαθμίστηκε από τις αρχές.

  • Real.gr
Συγκλονιστικά βίντεο από το «χτύπημα» των 7,8 R στη Ν. Ζηλανδία
Η Νέα Ζηλανδία μετράει τις πληγές της μετά από τον σεισμό που την έπληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα (τοπική ώρα, 13:02 ώρα Ελλάδας της Κυριακής), με τις τελευταίες εξελίξεις να είναι ωστόσο καθησυχαστικές, καθώς οι αρχές υποβάθμισαν τον κίνδυνο ενός καταστροφικού κύματος (τσουνάμι).



Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ δεν ήταν ο μοναδικός, καθώς ακολούθησαν και άλλοι με τελευταίο έναν μεγέθους 6,2 βαθμών.

Από το «χτύπημα« δύο άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ οι καταστροφές που σημειώθηκαν -μικρές και μεγάλες- εντείνουν την αγωνία των πολιτών.

Ήδη από χθες κάνουν τον γύρω του κόσμου φωτογραφίες και βίντεο που αναδεικνύουν το μέγεθος του τρόμου και της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός.

Το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που «χτύπησε« ο εγκέλαδος, από την κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό ενός καταστήματος (00:58), συγκλονίζει.



Την ανάσα κόβουν οι σκηνές από το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 7,8R.



Οι κάτοικοι στις πόλεις, υπό τον φόβο των περαιτέρω καταστροφών σε περίπτωση και επόμενου σεισμού, είχαν συγκεντρωθεί σε ανοιχτούς χώρους, έξω από τα σπίτια.





Άλλοι πάλι, επέστρεψαν στις κατοικίες και τις εργασίες τους, αντικρίζοντας σκηνές «πανικού».







Οι καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός, αποτυπώνονται στα οδικά δίκτυα, στα οποία η άσφαλτος έχει υποχωρήσει δημιουργώντας τεράστια ρήγματα.











ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v