Πορείες κατά της επίσκεψης Ομπάμα-Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες κατά της επίσκεψης του Μπ.Ομπάμα στην Ελλάδα διοργανώνονται σε Αθήνα και περιφέρεια. (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

  • Real.gr
Πορείες κατά της επίσκεψης Ομπάμα-Κλειστό το κέντρο της Αθήνας
Πολιορκημένη πόλη θυμίζει σήμερα και αύριο η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα. Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει απαγόρευση συγκεντρώσεων και το μέτρο έχει ενεργοποιηθεί από τα ξημερώματα της Τρίτης και θα έχει ισχύ μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε και θα αποχωρήσει ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο κλοιός των περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας καθώς και όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του ο κ. Ομπάμα.

Σε ποιες περιοχές απαγορεύονται οι διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη Ομπάμα

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της πρωτεύουσας στο οποίο δεν απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί θα επιτηρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τα Προπύλαια και πέρα δεν θα επιτρέπεται η κίνηση διαδηλωτών προς το Σύνταγμα, τη Βουλή και την αμερικανική πρεσβεία.

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας σήμερα-Σε κλοιό μυστικών υπηρεσιών και αστυνομικών

Τα περιοριστικά μέτρα δεν αποτρέπουν κόμματα, εργατικές οργανώσεις, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις από τη διοργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης, σε Πολυτεχνείο και Ομόνοια. Σήμερα εξάλλου ξεκίνησαν και οι τριήμεροι εορτασμοί για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και το κτιριακό συγκρότημα του ιδρύματος θα είναι το επίκεντρο συγκέντρωσης διαδηλωτών.

Ενδεικτικά, στις 5 το απόγευμα της Τρίτης διαδηλώνουν μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).

Στις 17:30 συγκεντρώνονται η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».

Στις 18:00 σε συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία καλούν τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).

Κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ομπάμα οργανώνουν και εργαζόμενοι-φοιτητές. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί στις 6.30μμ στην Ομόνοια, σε συλλαλητήριο που οργανώνει, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.

«Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα» προτρέπει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ενώ και η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια.

Ποιοι έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις

Αναλυτικά:

• Η ΑΔΕΔΥ καλεί να βγουν όλοι στους δρόμους την Τρίτη και προγραμματίζει πορείες και συλλαλητήριο.

• Συγκέντρωση διοργανώνει και το ΠΑΜΕ στις 6:30 το απόγευμα στην Ομόνοια. Για τις συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πλατεία Βάθη, μισή ώρα νωρίτερα.

• Διαδήλωση για την Τρίτη, στις 17:00 στο Πολυτεχνείο, διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). Θα ακολουθήσει πορεία.

• Διαδηλώσεις και πορείες έχουν προαναγγείλει η Ανταρσύα, η ΛΑΕ, σωματεία και συλλογικότητες για τις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

• Η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών θα συγκεντρωθεί την Τρίτη, μετά τις 5.30 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο.

• Συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιήσουν στο κέντρο της Αθήνας καθηγητές (ΟΛΜΕ) δάσκαλοι (ΔΟΕ) και νηπιαγωγοί.

• Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 5 το απόγευμα στην Καμάρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v