Γιαλλουρίδης: Ολα εξαρτώνται από το πως χειρίζεται η κυβέρνηση την παρουσία Ομπάμα

Ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας.

  • Real.gr
Γιαλλουρίδης: Ολα εξαρτώνται από το πως χειρίζεται η κυβέρνηση την παρουσία Ομπάμα
Ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα.

«Η επίσκεψη από μόνη της, δηλαδή ακόμα και τουριστικά να ερχόταν εδώ, ως επισκέπτης, είναι σημαντική. Είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, ένας σημαντικός πολιτικός με απήχηση. Πέραν τούτου όμως όλα τα άλλα εξαρτώνται από το πως χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση την παρουσία του εδώ. Τι θέματα του θέτει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

Και πρόσθεσε: «Είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι έρχεται ένας ηγέτης όπως ο Ομπάμα, με τον οποίο μπορούσαμε να είχαμε συζητήσει θέματα γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, ή ανάδειξης πρωτοβουλιών για τη Μέση Ανατολή και σε όλες τις περιοχές της γειτονιάς μας, Κυπριακό κ.λπ. και το πρόβλημα που θέτουμε συνήθως είναι τα λεφτά που χρωστάμε. Η διευθέτηση του χρέους. Αυτό υποβαθμίζει τη δική μας δυνατότητα γεωπολιτικής αναβάθμισης εφόσον ο ίδιος αισθάνεται ότι θα πρέπει να μιλήσει με τη Μέρκελ για να βοηθήσει. Ολο αυτό είναι αρνητικό».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v