«Ακόμη και τα θαύματα κρατάνε τρεις ημέρες», λένε στη ΝΔ για την επίσκεψη Ομπάμα

Στενοί συνεργάτες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την επίσκεψη Ομπάμα, σχολιάζοντας την παρουσία του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

  • Real.gr
«Ακόμη και τα θαύματα κρατάνε τρεις ημέρες», λένε στη ΝΔ για την επίσκεψη Ομπάμα
Του Θάνου Τριανταφύλλου

«Ακόμη και τα θαύματα κρατάνε τρεις ημέρες». Με αύτη τη φράση στενοί συνεργάτες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζουν την επόμενη ημέρα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα, συμπληρώνοντας με νόημα πως η κυβέρνηση πρέπει να λύσει τώρα τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, το προσφυγικό αλλά και να ολοκληρώσει τη 2η αξιολόγηση.

Βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης δεν υποτίμησε την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, χαρακτηρίζοντας σημαντική τη στήριξη Ομπάμα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν». Μάλιστα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε ούτε λίγο ούτε πολύ για μια «χαμένη» ευκαιρία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δε μπόρεσε να αξιοποιήσει την επίσκεψη.

Ο ίδιος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «πέρασε κάτω από τον πήχη, τόσο σε επίπεδο ουσίας, όσο και σε επίπεδο εικόνας» και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό, δεν νομιμοποιείται να επιτίθεται στην αντιπολίτευση, η οποία αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Παράλληλα, στον απόηχο της παρουσίας του κ. Ομπαμα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε συνάντηση αργά χθες το βράδυ, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις επί του σχεδίου λύσης του Κυπριακού. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στον Κύπριο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr το μεγάλο αγκάθι είναι το ζήτημα των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, στο οποίο η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν φαίνεται να έχει διάθεση να αποσύρει.

Σήμερα και αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Άγιο Όρος - μια επίσκεψη που είχε ακυρωθεί την τελευταία στιγμή εξαιτίας της έκδοσης της απόφαση της ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Στα προγραμματισμένα του σχέδια είναι να προσκυνήσει τον αρχαίο ναό του Πρωτάτου καθώς και να επισκεφτεί τις μονές Ιβήρων και Σταυρονικήτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v