Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεραμέως: Έχουμε όλοι ευθύνη που οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική

«Ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι μια διαρκής διεκδίκηση» είπε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ αναφερόμενη στο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

  • Real.gr
Κεραμέως: Έχουμε όλοι ευθύνη που οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική
«Ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι μια διαρκής διεκδίκηση» είπε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η δημοκρατία απεδείχθη ανθεκτική αν και δέχτηκε πλήγματα και ειδικά κατά την περίοδο της κρίσης, υπογράμμισε η ίδια, μιλώντας στη Βουλή.
 
Επίσης, τόνισε πως πλήγματα στη δημοκρατία μπορούν να αποτελέσουν ο λαϊκισμός και η δημαγωγία και πρόσθεσε ότι σήμερα απολαμβάνουμε τους καρπούς των αγώνων εκείνων των φοιτητών που δεν διεκδίκησαν μόνο την ανατροπή του καθεστώτος αλλά διεκδίκησαν και ένα καλύτερο μέλλον, με ποιότητα δημοκρατίας, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.

Στην ομιλία της, στη Βουλή, η κ. Κεραμέως παραλλήλισε της γενιά των φοιτητών του '73 με τους σημερινούς φοιτητές που εγκαταλείπουν τη χώρα και αναζητούν το καλύτερο μέλλον όχι στην Ελλάδα αλλά κάπου αλλού.

« Η απογοήτευση των νέων που γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική και στους εκπροσώπους της πολιτικής πρέπει να μας προβληματίζει. Όλοι έχουμε ευθύνη για αυτό, έχουμε ευθύνη για τη δημοκρατία που γερνάει, είναι καθήκον μας και ύψιστο χρέος μας να κάνουμε τους νέους μπροστάρη...» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ.

Κατέληξε, δε, σημειώνοντας πως το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι αφενός ότι ο αγώνας για την ποιότητα της δημοκρατίας είναι διαρκής και αφετέρου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των νέων στο πολιτικό σύστημα και στους εκπροσώπους του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v