Επίθεση σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ. κοντά στο Πολυτεχνείο

Μικρή ένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη, όταν ομάδα νεαρών εγκλώβισε αστυνομικό βαν.

Επίθεση σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ. κοντά στο Πολυτεχνείο

Μικρή ένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη κοντά στο Πολυτεχνείο, όταν ομάδα νεαρών εγκλώβισε βαν της αστυνομίας.

Το όχημα μετέφερε κράνη, ασπίδες κι άλλον εξοπλισμό για τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, αλλά το αντιλήφθηκαν νεαροί οι οποίοι και το εγκλώβισαν χωρίς ωστόσο να προξενήσουν ζημιές ή να τραυματιστεί κάποιος, καθώς μετέβη άμεσα διμοιρία των ΜΑΤ και κατάφερε να τους απωθήσει.

Πάντως, οι άγνωστοι αφού άνοιξαν τις πόρτες, δίχως να τραυματίσουν τους αστυνομικούς, άρπαξαν τις δύο ασπίδες και τα κράνη.

Οι νεαροί, μάλιστα, «στόλισαν» τα αγάλματα στην πλατεία Εξαρχείων με τη «λεία» που απέσπασαν.

Σημειώνεται επίσης, πως κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Ξεκινά η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Οι εκδηλώσεις μνήμης κορυφώθηκαν στις 13:00, οπότε και έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου. 

Στη συνέχεια σχηματίστηκε η πορεία με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης.

Σε εγρήγορση η Αστυνομία

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, μετά τις συμπλοκές το βράδυ της Τρίτης στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο. Στο πλαίσιο αυτό η Αστυνομία και η Τροχαία έχουν εκπονήσει σχέδιο με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν σήμερα το μεσημέρι, οπότε θα πραγματοποιηθεί η πορεία και θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα προκύπτουν. Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, στη διαδρομή της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Τροποποιήσεις στο συγκοινωνιακό έργο του μετρό αναμένεται με το κλείσιμο των σταθμών του μετρό σε Ομόνοια, Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, παράλληλα με το ξεκίνημα της πορείας από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι δρόμοι και οι σταθμοί του Μετρό θα ανοίξουν μετά το τέλος της πορείας (συνήθως γύρω στις 19:00). Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο θα παραμείνει αποκλεισμένη τουλάχιστον ως τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v