Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Λεπτό προς λεπτό ενημέρωση από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 17η Νοεμβρίου του 1973.

  • Real.gr
Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ο τριήμερος εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973, κορυφώνεται σήμερα, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, αυτήν την ώρα.

19:03 Ένταση επικρατεί έξω από το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, νεαροί που βγήκαν από το Ίδρυμα έχουν στήσει οδοφράγματα στην οδό Πατησίων, στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τζωρτζ, ενώ πέταξαν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή.

18:15 Χιλιάδες κόσμου στην πορεία 

18:13 Εδώ και λίγη ώρα είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και το Μέγαρο Μουσικής λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο. Η διέλευση των συρμών από τους συγκεκριμένους σταθμούς γίνεται χωρίς στάση.

17:59 Συγκεντρωμένο πλήθος έξω από την αμερικανική πρεσβεία








17:38 Κουτσούμπας: Συνέχιση αγώνων κατά των κυβερνήσεων των μνημονίων

Η καλύτερη τιμή για το Πολυτεχνείο είναι η συνέχιση των αγώνων ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ψηφίσει μνημόνια, που έχουν ψηφίσει και ψηφίζουν αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πραγματικοί παραχαράκτες δηλαδή της ιστορίας και των αγώνων του Πολυτεχνείου και βεβαίως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δήλωσε κατά την πορεία ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Όπως είπε, η καλύτερη τιμή είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που φέρνει κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και ανεργία, η πάλη ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις, όπως το ΔΝΤ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μέχρι να έρθει στην εξουσία πραγματικά ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου.

17:08 Ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων στην οδό Σταδίου.

17:01 Δρακόντεια είναι αυτή την ώρα τα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία.

16:48 Ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία παραμένει κλειστός καθώς αναμένεται να καταφθάσει εκεί η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που αυτήν την ώρα βρίσκεται στην Σταδίου.

16:41 Ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν έξω από την πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δίπλωσαν την σημαία και διαλύθηκαν

16:30 Πέρασε από τη Βουλή η πορεία με τη σημαία και αυτή την ώρα έχει φτάσει στην αμερικανική πρεσβεία.

16.22 Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει και της πορείας που θα ξεκινήσει αργότερα από τα Προπύλαια.

15.58 Ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης που ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα από το κτίριο του Πολυτεχνείου βρίσκεται αυτήν την ώρα συγκεντρωμένος στην λεωφόρο Σταδίου.

15.57 Στην αμερικανική πρεσβεία έφτασε η ξεχωριστή πορεία των μελών της ΠΑΣΠ που έχουν στην κατοχή τους την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ, για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

15.30 Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη αυτός μας οδηγεί» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή» κατευθύνονται μέσω της οδού Ακαδημίας προς τη πρεσβεία των ΗΠΑ.

15.27 Ξεκίνησε, μέσω της oδού Χαλκοκονδύλη, η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στην κεφαλή της η σημαία του Πολυτεχνείου.

15.14 Στη συμβολή Ιπποκράτους και Ακαδημίας η συγκέντρωση της ΠΑΣΠ με τη σημαία του Πολυτεχνείου. Ξεκινάει η πορεία προς το Πολυτεχνείο, όπου θα την ανοίξουν.

15.01 Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.




Αν δεν βλέπετε το live της ΕΡΤ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ













ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v