Βρούτσης: Και τον Νοέμβριο θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ απολύσεων

Στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

  • Real.gr
Βρούτσης: Και τον Νοέμβριο θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ απολύσεων
Στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Βρούτσης στο ερώτημα αν έχει πληροφορίες ότι μπορεί να έχουμε σημαντικές υποχωρήσεις από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά απάντησε: «Το θεωρώ δεδομένο, δεν είναι θέμα πληροφοριών. Εχουμε το συγκριτικό προηγούμενο και βλέπω το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Κοιτάξτε δεν είναι μόνο η διαπραγμάτευση, ας δούμε τι γίνεται στην πραγματική οικονομία. Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε και οι μισθοί των εργαζομένων μειώθηκαν. Πως, αφού δεν έγινε νομοθετική παρέμβαση; Βεβαίως και μειώθηκαν. Χρειάζεται να γίνει νομοθετική παρέμβαση όταν φέρνεις ΦΠΑ 24% και μειώνεις την αγοραστική δύναμη όλων των εργαζομένων; Μειώθηκε ο μισθός των εργαζομένων με ΣΥΡΙΖΑ».

Και πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ: «Οταν προχθές η Εργάνη με 82.810 ένα πολύ αρνητικό πρόδρομο κλίμα για το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Έχουμε ιστορικό ρεκόρ απολύσεων μέσα στον Οκτώβρη και οι πληροφορίες μου λένε -και κρατήστε το αυτό διότι δυστυχώς επιβεβαιώθηκα γι’ αυτό τον Οκτώβρη- ότι και τον Νοέμβριο θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ απολύσεων συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες. Μακάρι να διαψευστώ. Οταν τα δύο χρόνια αυτά με ΣΥΡΙΖΑ “κοκκίνισε” η αγορά εργασίας, πήραν κεφάλι και έγιναν κυρίαρχες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δεν έχουμε οπισθοδρόμηση των εργατικών δικαιωμάτων και των εργαζομένων;. Φυσικά, ποτέ δεν λέμε ότι ήταν ευχαριστημένοι με την προηγούμενη κατάσταση και πρώτος εγώ θα το πω, αλλά τώρα πήγαμε πολύ προς τα πίσω, πολύ χειρότερα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v