Συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου το απόγευμα της Δευτέρας

Την πρώτη εθιμοτυπική του επίσκεψη με την ιδιότητα του υπουργού Παιδείας θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Δευτέρας στην Αρχιεπισκοπή ο Κώστας Γαβρόγλου.

  • Real.gr
Συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου το απόγευμα της Δευτέρας
του Αντώνη Τριανταφύλλου

Την πρώτη εθιμοτυπική του επίσκεψη με την ιδιότητα του υπουργού Παιδείας θα πραγματοποιήσει στις 18:00 της Δευτέρας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Κώστας Γαβρόγλου.

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο υπουργός Παιδείας θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στη σκιά της αποπομπής του Νίκου Φίλη από το κυβερνητικό σχήμα, μετά την κρίση που υπήρξε με την Εκκλησία με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία των κινήσεων στις διαπραγματεύσεις με την Εκκλησία για όλη της βεντάλια των θεμάτων που αφορούν τους διακριτούς ρόλους ανάμεσα στην πολιτεία και την Εκκλησία, κάτι που διαπιστώθηκε και από την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας.

Η επίσκεψη του Κώστα Γαβρόγλου στην Αρχιεπισκοπή συμπίπτει χρονικά με την σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 23 και 24 Νοεμβρίου, όπου θα συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία.

Η Ιεραρχία εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας και αναμένει τα αποτελέσματα της συνάντησης Ιερώνυμου-Γαβρόγλου, προκειμένου να επικαιροποιήσει την δική της στάση απέναντι στην πολιτεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v