Απομακρύνεται ο φόβος για τσουνάμι στην Ιαπωνία

ο κίνδυνος για το τσουνάμι απομακρύνεται με τις αρχές να υποβαθμίζουν τις προειδοποιήσεις, σχετικά με τις κινήσεις των πολιτών στις ακτές της περιοχής, σε απλές συμβουλές, επισημαίνοντας ωστόσο, μέσω της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας, να εξακολουθούν να αποφεύγουν τις μετακινήσεις εκεί, έως ότου παύσει κίνδυνος.

  • Real.gr
Απομακρύνεται ο φόβος για τσουνάμι στην Ιαπωνία
Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία περίπτωση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού μετά από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,3 R που έπληξε την βορειοανατολική Ιαπωνία, στα ανοικτά της Φουκουσίμας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.

Εξάλλου ο κίνδυνος για το τσουνάμι απομακρύνεται με τις αρχές να υποβαθμίζουν τις προειδοποιήσεις, σχετικά με τις κινήσεις των πολιτών στις ακτές της περιοχής, σε απλές συμβουλές, επισημαίνοντας ωστόσο, μέσω της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας, να εξακολουθούν να αποφεύγουν τις μετακινήσεις εκεί, έως ότου παύσει κίνδυνος.

Την ίδια στιγμή το γύρω του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει την δραστηριότητα του νερού σε ένα τεχνητό κανάλι, καθώς αυτό συγκεντρώνεται ώστε να ανυψωθεί, μη ξεπερνώντας όμως το 1,5 μέτρο.



Όπως παράλληλα και ένα ακόμη, σε μια από τις ακτές της περιοχής.


Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της νήσου Χονσού, όπου βρίσκεται το Τόκιο, ξυπνώντας απότομα εκατομμύρια κατοίκους της. Η νομαρχία Φουκουσίμα—στα ανοικτά της οποίας έγινε ο ισχυρός σεισμός—είχε ήδη υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011.

Οι εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται τους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν ότι καταγράφουν δεδομένα στις εγκαταστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Φουκουσίμα Νταϊίτσι, όπου είχε σημειωθεί το δυστύχημα τον Μάρτιο του 2011, και του Φουκουσίμα Ντάινι. Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί καμιά ανωμαλία, κατά τις εταιρείες αυτές. Η λειτουργία όλων των πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών στην περιοχή διακόπηκε.

Το NHK διέκοψε αμέσως μετά τον σεισμό την κανονική ροή του προγράμματός του και μεταδίδει όποια πληροφορία δίνουν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένα κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσης συγκεντρώνει πληροφορίες και δίνει οδηγίες στα σωστικά συνεργασία, στους δήμους και στους κατοίκους.

Η Ιαπωνία βρίσκεται πάνω στο σημείο όπου ενώνονται τέσσερις τεκτονικές πλάκες. Η περιοχή αυτή πλήττεται κάθε χρόνο από το 20% των ισχυρότερων σεισμών που σημειώνονται σε όλο τον κόσμο. Τον Απρίλιο, σε μια σειρά ισχυρών σεισμών και μετασεισμών στην περιοχή του Κουμαμότο (νοτιοδυτικά) σκοτώθηκαν περίπου 50 άνθρωποι.

Τον Μάρτιο του 2011, ο πολύ ισχυρός σεισμός και τα τσουνάμι που ακολούθησαν στοίχισαν τη ζωή σε 18.000 ανθρώπους και προκάλεσαν την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v