Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία και ασφάλεια στο μικροσκόπιο Κίνας - Ινδίας

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη στρατηγική, αμοιβαία εμπιστοσύνη και την πρακτική συνεργασία.

Συνεργασία και ασφάλεια στο μικροσκόπιο Κίνας - Ινδίας
Υψηλόβαθμοι Κινέζοι και Ινδοί αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη στρατηγική, αμοιβαία εμπιστοσύνη και την πρακτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά την 8η σύνοδο της σινο - ινδικής διαβούλευσης για την άμυνα και την ασφάλεια, ο Σουν Τζιανγκούο, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Κινεζικής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, δήλωσε ότι η Κίνα και η Ινδία έχουν ευρύτερα κοινά συμφέροντα στα διεθνή και περιφερειακά θέματα.

Προεδρεύοντες στον ετήσιο διάλογο είναι ο Σουν και ο Ινδός υπουργός Άμυνας, Σρι Μοχάν Κουμάρ, αναφέρει το σχετικό τηλεγράφηαμ του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Οι ηγέτες των δύο χωρών ανταλλάσσουν συχνές επισκέψεις και συμφώνησαν στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Σουν.

Ο κινεζικός στρατός θέλει να ενώσει τις δυνάμεις του με τον ινδικό στρατό για να συνεχίσουν τις ανταλλαγές αναφορικά με την άμυνα των συνόρων, να βελτιώσουν τον μηχανισμό επικοινωνίας και να ενισχύσουν της διαχείριση και τον έλεγχο των συνόρων , ώστε να διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στις περιοχές των συνόρων τους, πρόσθεσε ο Σουν.

Από την πλευρά του, ο Κουμάρ δήλωσε ότι οι ανταλλαγές επισκέψεων των Κινέζων και Ινδών ηγετών έχουν προωθήσει την ινδο - σινική στρατηγική εταιρική συνεργασία, η οποία έχει συμβάλει επίσης στην κοινή ευημερία των δύο χωρών καθώς και στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη.

Η ινδική πλευρά είναι έτοιμη να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να ενισχύσει την επικοινωνία και τον συντονισμό των συνοριοφυλάκων των δύο χωρών και να διαχειρίζεται κατάλληλα και να ελέγχει τις διαφορές, ώστε να διασφαλίζει την ειρήνη και ηρεμία στα σύνορα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v