Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Έναν δείκτη για την "νέα οικονομία" επεξεργάζεται η στατιστική υπηρεσία

Η εθνική στατιστική υπηρεσία της Κίνας NBS επεξεργάζεται έναν νέο δείκτη που θα αποτιμά τη "νέα οικονομία" στη χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας.

  • Real.gr
Κίνα: Έναν δείκτη για την νέα οικονομία επεξεργάζεται η στατιστική υπηρεσία
Η εθνική στατιστική υπηρεσία της Κίνας NBS επεξεργάζεται έναν νέο δείκτη που θα αποτιμά τη "νέα οικονομία" στη χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας.

Ο νέος δείκτης θα μετρά τη "νέα οικονομία" σε όρους γνώσης, οικονομικής ευρωστίας, καινοτομίας, ψηφιοποίησης, μετασχηματισμού και αναβάθμισης καθώς και επιτευγμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής στατιστικολόγος της NBS Σιαν Τζούντε.

Η "νέα οικονομία" καταγράφει ταχεία ανάπτυξη στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, με τις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας να επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης, τις διαδικτυακές επιχειρήσεις να ευημερούν, τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να σημειώνουν άλμα και με νέα προϊόντα και υπηρεσίες να κάνουν την εμφάνισή τους, δήλωσε ο Σιαν.

Ωστόσο, η Κίνα δεν έχει τα κατάλληλα στατιστικά μεγέθη και έναν ενοποιημένο δείκτη που να αποτυπώνει την ανάπτυξη της "νέας οικονομίας", είπε.

Προκειμένου να αποτιμάται καλύτερα η κατάσταση της "νέας οικονομίας" η NBS ξεκίνησε από τον Μάιο να συλλέγει στοιχεία για τις νέες βιομηχανίες, τις νέες μορφές εμπορικής δραστηριότητας και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα, δήλωσε ο Σιαν. Πρόσθεσε ότι ο νέος δείκτης δεν θα περιλαμβάνει τη λεγόμενη οικονομία διαμοιρασμού (sharing economy) καθώς υπάρχουν δυσκολίες στην ποσοτική της αποτύπωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v