Συνέρχονται οι δικαστικές ενώσεις

Ανακοινώθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν τις ΓΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

  • Real.gr
Συνέρχονται οι δικαστικές ενώσεις
Ενδιαφέροντα θέματα θα απασχολήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, αντίστοιχα, την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, στις 10:00, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 9:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Δέγλερη).

Αναλυτικά, στη ΓΣ της ΕΕΕ θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

- Η τροποποίηση των Κωδίκων (ΠΚ, ΚΠΔ, ΚΟΔΚΔΛ).
- Μέτρα για την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας.
- Προτάσεις για την ενίσχυση της λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών, ενόψει της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης.
- Η θέση και τα καθήκοντα του εισαγγελέα ως φορέα ανεξάρτητης πολιτειακής λειτουργίας και εγγυητή της τήρησης του νόμου και της προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΔΕ, τους δικαστές θα απασχολήσουν, μεταξύ των άλλων, τα συνταγματικά ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης των δικαστών των και εισαγγελέων, η υπερχρέωση των υποθέσεων ως κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας του δικαστικού έργου και ο διακριτός ρόλος των εξουσιών στην πράξη, σε συνδυασμό με την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v