Σοβαρά προβλήματα στην Αττική από τη νεροποντή

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Σοβαρά προβλήματα στην Αττική από τη νεροποντή

Μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες συνεχίζονταν τα προβλήματα που προκάλεσαν στην Αττική οι έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν το Σαββατόβραδο.

Σταθμοί του μετρό και δρόμοι έκλεισαν, ενώ λαμβάνουν χώρα επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε όλη την Αττική για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ ακόμη και κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν γιατί μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Επιπλέον, από νωρίς το πρωί, κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό Μέγαρο Μουσικής και Πανόρμου που είχαν πλημμυρίσει, ενώ περίπου στις 12:00 άνοιξε ο σταθμός του Ευαγγελισμού.

Η Πυροσβεστική, μέχρι αυτή την ώρα, έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων από Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία και Δυτικά Προάστια, καθώς και 8 κλήσεις για απεγκλωβισμούς. Στα σημεία αυτά επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ τέτοια ήταν η κατάσταση, που ακόμη και στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο από ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων.

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.

Σύμφωνα με την τροχαία, γύρω στις 11 το πρωί της Κυριακής, δόθηκαν στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων και η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό ενώ έκλεισε η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων. Παλαιολόγου.

Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Κατεχάκη.

Προβλήματα και στη Ζάκυνθο

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στη Ζάκυνθο από τις έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες πλήττουν το νησί από το μεσημέρι του Σαββάτου. Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Χιόνια από την Τρίτη

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τη Τρίτη αναμένεται σημαντική πτώση θερμοκρασίας η οποία θα συνοδεύεται από θυελλώδεις βορείους ανέμους στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά, όσο και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v