Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Αττική

Μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται τα προβλήματα που προκάλεσαν στην Αττική οι έντονες βροχοπτώσεις.

  • Real.gr
Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Αττική

Μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται τα προβλήματα που προκάλεσαν στην Αττική οι έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν το Σαββατόβραδο.

Σταθμοί του μετρό και δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ λαμβάνουν χώρα επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε όλη την Αττική για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ ακόμη και κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν γιατί μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Επιπλέον, από νωρίς το πρωί, κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό Μέγαρο Μουσικής και Πανόρμου που είχαν πλημμυρίσει, ενώ πριν από λίγη ώρα άνοιξε ο σταθμός του Ευαγγελισμού.

Η Πυροσβεστική, μέχρι αυτή την ώρα, έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων από Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία και Δυτικά Προάστια, καθώς και 8 κλήσεις για απεγκλωβισμούς. Στα σημεία αυτά επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ τέτοια ήταν η κατάσταση, που ακόμη και στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο από ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων.

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.

Σύμφωνα με την τροχαία, γύρω στις 11 το πρωί της Κυριακής, δόθηκαν στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων και η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό ενώ έκλεισε η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων. Παλαιολόγου.

Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Κατεχάκη.

Βρέθηκε νεκρός ο 33χρονος στη Ζάκυνθο

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου 33χρονου στη Ζάκυνθο. Τα ίχνη του άνδρα είχαν χαθεί αργά χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε το νησί του Ιονίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πυροσβεστικού σώματος πριν από λίγα λεπτά η σορός του 33χρονου εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στην περιοχή Βανάτο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η σορός βρέθηκε τρία χιλιόμετρα μακριά από το όχημα του το οποίο οι αρχές το είχαν εντοπίσει σε πλημμυρισμένο χαντάκι της περιοχής.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα μεταφέρεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο του νησιού.

Χιόνια από την Τρίτη

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τη Τρίτη αναμένεται σημαντική πτώση θερμοκρασίας η οποία θα συνοδεύεται από θυελλώδεις βορείους ανέμους στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά, όσο και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v