Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iωάννινα: 170 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν σε τρία μπλόκα

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Iωάννινα: 170 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν σε τρία μπλόκα
Δύο νεαρές γυναίκες, συνελήφθησαν το πρωί σε περιοχή των Φιλιατών κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα από αστυνομικούς της Ηγουμενίτσας, κατηγορούμενες για μεταφορά και διακίνηση 118 κιλών κάνναβης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, είχαν στήσει μπλόκο στον 'Αγιο Νικόλαο Φιλιατών.

Όταν σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 33χρονη γυναίκα, εντόπισαν αμέσως 110 δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους 118 κιλών και 700 γραμμαρίων στο χώρο των αποσκευών και στα καθίσματα.

Επίσης, εντοπίστηκε και μία 26χρονη η οποία κινείτο στην περιοχή με άλλο αυτοκίνητο και φέρεται να είχε ρόλο προπομπού, προκειμένου να ενημερώνει για την αστυνομική παρουσία στο «δρομολόγιο των ναρκωτικών».

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και τα δύο αυτοκίνητα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα το ένα αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο, ενώ το άλλο ανήκει σε αλλοδαπή γυναίκα.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σε άλλο μπλόκο της αστυνομίας τα ξημερώματα στην παραμεθόριο, στο Ελεύθερο Κόνιτσας συνελήφθησαν ένας 56χρονος και η 84χρονη μητέρα του κατηγορούμενοι για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς και είχε ως συνοδηγό την ηλικιωμένη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 23 κιλά κάνναβης.

Επίσης, στην κατοχή του 56χρονου, βρέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 2,9 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες είναι κάτοικοι 'Ανω Λιοσίων Αττικής. Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Στις 12 μεσημέρι στο Μέτσοβο, στα διόδια Μαλακασίου, αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν σε αυτοκίνητο εντόπισαν 29 κιλά χασίς και συνέλαβαν τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Πρόκειται για ένα Έλληνα και έναν Αλβανό. Την προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Μετσόβου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v