Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκό τοπίο και στα ορεινά της Κέρκυρας

Στο μεταξύ, παρά την ελεγχόμενη κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο του Νομού Λάρισας, στις ορεινές περιοχές όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

  • Real.gr
Λευκό τοπίο και στα ορεινά της Κέρκυρας
Τις λευκές νιφάδες του χιονιού υποδέχθηκε νωρίς σήμερα το πρωί το όρος Παντοκράτορα που βρίσκεται βορειοανατολικά της Κέρκυρας και αποτελεί και το πιο ψηλό βουνό του νησιού, με υψόμετρο 906 μέτρων.

Η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιξε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ στα άσπρα ντύθηκαν και οι στέγες των σπιτιών στα παρακείμενα ορεινά χωριά Πετάλεια και Στρινύλα.

Η πτώση θερμοκρασίας είναι αισθητή και στην πόλη της Κέρκυρας, χωρίς όμως ποτέ οι νιφάδες του χιονιού να καταφέρνουν να την αγγίξουν.

Λάρισα: Κλειστά λόγω χιονιού παραμένουν τα σχολεία στα ορεινά

Στο μεταξύ, παρά την ελεγχόμενη κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο του Νομού Λάρισας, σχετικά με την χιονόπτωση, καθώς δεν εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα, εντούτοις στις ορεινές περιοχές όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα κλειστά παραμένουν τα σχολεία στο Σαραντάπορο, Βερδικούσια Λιβάδι, Κρανιά Ελασσόνας.

Το χιόνι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην περιοχή φτάνει τους 20 πόντους και η θερμοκρασία καταγράφεται στους -4.

Επίσης, στο δήμο Τεμπών δεν λειτουργούν τα σχολεία σε Αιγάνη και Καλιπέυκη, και στη Μελοιβία του δήμου Αγιάς.

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως στη περιοχή της Σπηλιάς του δήμου Αγιάς το χιόνι φτάνει το μισό μέτρο, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να μείνει προσβάσιμο το οδικό δίκτυο σε όλο το μήκος του. Αποκλεισμένα είναι αρκετά ποιμνιοστάσια της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v