Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Συγχαρητήρια στην ελληνική πολεμική αεροπορία για τη συμβολή στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Τα συγχαρητήρια της ισραηλινής ηγεσίας απέσπασαν το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της πολεμικής Αεροπορίας, για την ουσιαστική συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ισραήλ: Συγχαρητήρια στην ελληνική πολεμική αεροπορία για τη συμβολή στην κατάσβεση των πυρκαγιών
Τα συγχαρητήρια της ισραηλινής ηγεσίας απέσπασαν το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της πολεμικής Αεροπορίας, για την ουσιαστική συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την ελληνική αποστολή επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ισραήλ, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Reuven Rivlin, ο πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Gilad Erdan και ο αρχηγός της πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Amir Eshel.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ισραήλ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο, στον οποίο εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της χώρας του για την άμεση και αποτελεσματική συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των πυρκαγιών και εξήρε τον υψηλό επαγγελματισμό των Ελλήνων πιλότων.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη συγκεκριμένη επικοινωνία, ο Ισραηλινός πρόεδρος απεδέχθη πρόταση του Έλληνα ομολόγου του, να επισκεφθεί την Ελλάδα σε ημερομηνία που θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού.

Περαιτέρω, την ελληνική αποστολή επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας.

Τα ελληνικά πληρώματα επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, ο οποίος τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην κατάσβεση των πυρκαγιών συμμετείχαν 3 αεροσκάφη CL-415 της 383ης μοίρας ειδικών επιχειρήσεων & αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ), ενώ με αεροσκάφος C-130 μεταφέρθηκαν 18 ιπτάμενοι (εφεδρικά πληρώματα), 14 τεχνικοί και υλικά υποστήριξης των αεροσκαφών στο Ισραήλ.

Τα αεροσκάφη επιχειρούσαν από την αεροπορική βάση Hatzor.

Πραγματοποίησαν 21 εξόδους, συμπληρώνοντας 63,7 ώρες πτήσης σε αποστολές αεροπυρόσβεσης και εναέριας επιτήρησης στις πόλεις Χάιφα και Ιερουσαλήμ.

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, έγινε η κεντρική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από την ισραηλινή κυβέρνηση, στην αεροπορική βάση Hatzor, παρουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας επιδόθηκε αναμνηστικός έπαινος στους συμμετέχοντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v