Χαρίτσης: 2 δισ. € για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τις οικονομικές δραστηριότητες, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 1.000 εταιρίες.

  • Real.gr
Χαρίτσης: 2 δισ. € για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων
«Εντός των ημερών υπογράφεται η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ώστε να μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του «Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ» και του «Προγράμματος Εξοικονομώ», θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία δύο δισ. ευρώ.

Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για τις οικονομικές δραστηριότητες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επεσήμανε ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 1.000 επιχειρήσεις.

«Με τα νέα εργαλεία που θέτει η κυβέρνηση ως προτεραιότητα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με την θέσπιση ευέλικτου αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου, όσο και μέσω ενεργοποίησης των ΕΣΠΑ, θα στηριχθούν και θα αξιοποιηθούν οι καινοτόμες επιχειρήσεις και θα ενισχυθούν οι επενδύσεις στη χώρα μας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Το κυβερνητικό στέλεχος υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εισάγονται σύγχρονα διεθνή πρότυπα τα οποία απλουστεύουν τις χρονοβόρες και αναποτελεσματικές διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από την ενίσχυση και συστηματοποίηση των ελέγχων, διασφαλίζονται το δημόσιο συμφέρον και οι πολίτες.

Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ που έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση της κυβέρνησης, καθώς όπως υποστήριξε «πάγωσε» και δεν προχώρησε στην εφαρμογή του προηγούμενου νόμου 4262/2014, του Κώστα Χατζηδάκη, ο υπουργός αντέτεινε ότι ήταν «μη λειτουργικός», «ασαφής» και με «ατάκτως ειρημένες διατάξεις».

Ακόμα, ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε, ότι το επόμενο 15νθημερο θα εκδοθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα προσδιορίζουν με σαφήνεια το πλαίσιο των δραστηριοτήτων των τριών κλάδων των επιχειρήσεων που προβλέπει το νομοσχέδιο, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει και σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v