Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Public Issue: Χάνει δημοτικότητα ο Τσίπρας – Οχι σε εκλογές λέει το 53%

Δείτε τι λένε οι πολίτες για τις εκλογές, την κυβέρνηση και τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Public Issue: Χάνει δημοτικότητα ο Τσίπρας – Οχι σε εκλογές λέει το 53%

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο που διενήργησε η Public Issue για το Νοέμβριο.

Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 42% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, με το 22% να προκρίνει τον νυν Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ενώ υπάρχει και το 35% των πολιτών που απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο.



Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη για τη χώρα, υπέρ μίας κυβέρνησης ΝΔ τάσσεται το 32% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 14% με το «καμία από τις δυο» να συγκεντρώνει το 52% των απαντήσεων.



Τέλος στο ερώτημα «σήμερα στην Ελλάδα, μάλλον χρειάζεται ή μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν βουλευτικές εκλογές», το 53% δηλώνει πως «μάλλον δεν χρειάζεται» και το 45% «μάλλον χρειάζεται».

Η έρευνα που "ανέβασε" στο site της η εταιρία έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο, τηλεφωνικά, από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v