Κύπριος υπουργός Οικονομικών: η Κύπρος μπορεί να κοιτάξει μπροστά

Τον πρώτο προϋπολογισμό μετά την έξοδο από το μνημόνιο παρουσίασε ο Χ. Γωργιάδης.

Κύπριος υπουργός Οικονομικών: η Κύπρος μπορεί να κοιτάξει μπροστά
Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η Κύπρος μπορεί να κοιτάξει και να δημιουργήσει νέα προοπτική στην οικονομία, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, τον πρώτο μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Χαρακτήρισε κομβικό έτος το 2016 για την πορεία της οικονομίας, καθώς το πρόγραμμα στήριξης έφτασε στο τέλος του και η χώρα απέδειξε ότι είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια της.

«Η έξοδος από το μνημόνιο επιτεύχθηκε με τον μόνο εφικτό τρόπο, που δεν είναι βέβαια το σκίσιμό του ή η ηρωική άρνηση εφαρμογής των συμφωνηθέντων, αλλά η επανάκτηση της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε πως στόχος τώρα δεν είναι μόνο η εδραίωση της ανάπτυξης, αλλά η κατανομή της σε μεγαλύτερο αριθμό πληθυσμού.
Εξάλλου, χαρακτήρισε δυναμίτη στα θεμέλια της δημοκρατίας την ανεργία, ειδικά στους νέους, εκφράζοντας ικανοποίηση για την σημαντική μείωσή της.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί επιλογές για την επιστροφή του Συνεργατισμού στους πολίτες, μη αποκλειομένων και επιλογών που να αφορούν όσους έχουν υποστεί ζημιά από το κούρεμα των καταθέσεών τους.

Ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ουσιαστικά ισοσκελισμένος, με έσοδα ελαφρώς πιο κάτω από τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ και συνολικές δαπάνες ελαφρώς πιο πάνω από τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v