Τσίπρας και Ολάντ συναντώνται στο Αμπου Ντάμπι

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένονταν να συζητήσει με τον γάλλο ομόλογό του για το ελληνικό ζήτημα σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, αλλά και τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας.

  • Real.gr
Τσίπρας και Ολάντ συναντώνται στο Αμπου Ντάμπι
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο Άμπου Ντάμπι.

Ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επ' αφορμή της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στη «σκιά» της ανακοίνωσης από τον Γάλλο πρόεδρο ότι δεν θα διεκδικήσει για 2η θητεία την Προεδρία.

Ωστόσο ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένονταν να συζητήσει με τον γάλλο ομόλογό του για το ελληνικό ζήτημα σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Επιπλέον αναμένονταν να τεθούν και τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί, επίσης, διμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στη Διάσκεψη, ενώ θα έχει και διμερή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v