Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πρώτη εικόνα του μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στο Βερολίνο

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με το πρόσωπό του καλυμμένο με λευκό ύφασμα οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο του Βερολίνου ο δράστης του μακελειού. Δώδεκα νεκροί και 48 τραυματίες, ο τραγικός απολογισμός.

Η πρώτη εικόνα του μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στο Βερολίνο
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με το πρόσωπό του καλυμμένο με λευκό ύφασμα οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο του Βερολίνου ο δράστης που σκόρπισε τον θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Στην φωτογραφία που δημοσίευσε η Bild, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας περιφρουρούν την είσοδο προτού αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση το όχημα με τον άνδρα.



Κατά το πρότυπο της επίθεσης στη Νίκαια το καλοκαίρι, με 86 θύματα, χθες βράδυ στις 9 ώρα Ελλάδας μια νταλίκα εγκατάλειψε τον δρόμο και με μεγάλη ταχύτητα εισήλθε στον χώρο της υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς στο κέντρο του δυτικού Βερολίνου, δίπλα από την εκκλησία της Μνήμης, σύμβολο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, κοντά στη γνωστή λεωφόρο Kurfürstendamm. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι 12 νεκροί και 48 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.



Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η νταλίκα εισήλθε «με πρόθεση» για περίπου 80 μέτρα στην κατάμεστη χριστουγεννιάτικη αγορά, πέφτοντας πάνω στις ξυλοκατασκευές, όπου πωλούνται χριστουγεννιάτικα είδη και το παραδοσιακό κόκκινο κρασί. Προς το παρόν, πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία και τις ανακοινώσεις στις οποίες προβαίνει, ενισχύονται οι ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για τον οδηγό, τον συνοδηγό, αλλά και το φορτηγό με το οποίο έγινε η επίθεση, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Αυτό που γνωρίζουμε για τον οδηγό, με κάθε επιφύλαξη, είναι ότι μετά την επίθεση εγκατάλειψε το όχημα και συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα από την αστυνομία. Για την ταυτότητά του έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό ότι είναι Πακιστανός, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το RBB, και ότι εισήλθε στη Γερμανία μέσω Πάσαου ως πρόσφυγας τον Δεκέμβριο του 2015.

Ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του, μιας και όπως αναφέρουν οι αρχές χρησιμοποιούσε διαφορετικά ονόματα. Επίσης εικάζεται ότι η νταλίκα εκλάπη από τον οδηγό και ότι το δεύτερο άτομο που βρέθηκε μετά την επίθεση νεκρό μέσα στην καμπίνα ήταν ο Πολωνός επαγγελματίας στον οποίο ανήκε το όχημα και ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είχε πέσει θύμα απαγωγής. Η νταλίκα είχε πολωνικές πινακίδες και σύμφωνα με την πολωνική ιδιοκτήτρια εταιρία εκλάπη χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φωτό: bild.de

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v