Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επιχείρηση «διεύρυνση της ΝΔ» ξεκίνησε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας με πολιτικά σχήματα και προσωπικότητες εκτός του κομματικού χώρου.

  • Real.gr
Η επιχείρηση «διεύρυνση της ΝΔ» ξεκίνησε

Την διαδικασία ενίσχυσης και διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας με σχήματα και προσωπικότητες εκτός του κομματικού χώρου φαίνεται πως ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι μετά από συζητήσεις αρκετού διαστήματος σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η ένταξη της Δράσης στο κόμμα της νέας Δημοκρατίας.

Η Δράση στις εκλογές του 2015 είχε στηρίξει εκλογικά το ποτάμι. Όμως ο πρόεδρος της Θεόδωρος Σκυλακάκης που έχει εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος είχε ξεκινήσει παρασκηνιακά της συζήτησης για την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία.

Η όλη εξέλιξη είναι δεδομένο ότι πλήττει εκ νέου το Ποτάμι αφού χάνει ένα ακόμη στήριγμα του. Και όπως όλα δείχνουν το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη θα δει το επόμενο διάστημα έναν τέως βουλευτή του να εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Προεόρτια αυτής της ένταξης ήταν η φωτογραφία που από κοινού επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον Ιάσωνα Φωτήλα όπου φαίνονται να κάθονται και να συζητούν χθες στο εντευκτήριο της Βουλής κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξη ως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Ο κύριος Φωτήλας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, ενώ συζητείται η φόρμουλα για το αν ή πως θα ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος άμεσα.

Και φυσικά υπάρχει ανοικτή πάντα η συζήτηση για τον Χάρη Θεοχάρη , αλλά και για προσωπικότητες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς πολιτική στέγη.

Οι κινήσεις αυτές και άλλες που θα ακολουθήσουν είναι και μια έμμεση απάντηση στην προσπάθεια συσπείρωσης που επιχειρεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δημοκρατική συμπαράταξη.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v