Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ της ενδυνάμωσης της συμμαχίας με Τραμπ ο Άμπε

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε μιλώντας στο κοινοβούλιο, ώρες πριν τη σημερινή επίσημη προεδρική ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη.

Υπέρ της ενδυνάμωσης της συμμαχίας με Τραμπ ο Άμπε
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε μιλώντας στο κοινοβούλιο, ώρες πριν τη σημερινή επίσημη προεδρική ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι επιθυμεί την ενδυνάμωση της συμμαχίας μεταξύ της χώρας του και των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ προκάλεσε ανησυχία στο Τόκιο, αλλά και σε άλλες ασιατικές πρωτεύουσες με τις προεκλογικές του εξαγγελίες, αναφορικά με την αύξηση των οικονομικών εισφορών των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ασία, αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας και την αμυντική υποστήριξη που προσφέρει η Ουάσιγκτον, ενώ είναι αντίθετος στην εφαρμογή της Εμπορικής Συμφωνίας του Ειρηνικού (TPP).

«Η συμμαχία της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ ήταν και θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην άσκηση της διπλωματικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας μας, αυτή είναι αμετάβλητη αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άμπε σε ομιλία του, στο Κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Σκοπεύω να επισκεφτώ τις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό για να ενισχύσω περαιτέρω τη συμμαχία μαζί με το νέο πρόεδρο Τραμπ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άμπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v