Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου «προτείνει» πραξικόπημα κατά Τραμπ

Ζήτημα στρατιωτικού πραξικοπήματος για την απομάκρυνση του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το ανώτατο αξίωμα, θέτει πρώην σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

  • Real.gr
Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου «προτείνει» πραξικόπημα κατά Τραμπ
Η πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Rosa Brooks θέτει ζήτημα στρατιωτικού πραξικοπήματος για την απομάκρυνση του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το ανώτατο αξίωμα.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο των Washington Times, η Brooks, με κείμενό της στο Foreign Policy, σημειώνει πως μετά την πρώτη εβδομάδα του Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, είναι σαφές ότι «Είναι τόσο τρελός, όσο όλοι φοβούνταν» και πως ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, είναι, ίσως, ο μόνος τρόπος για να φύγει από την εξουσία ένας από «τους πιο διχαστικούς προέδρους των ΗΠΑ».

«Μία πιθανότητα, είναι κάτι το οποίο μέχρι πρόσφατα θα θεωρούσα αδιανόητο: ένα πραξικόπημα, ή τουλάχιστον μία άρνηση της στρατιωτικής ηγεσίας να υπακούσει συγκεκριμένες εντολές», αναφέρει η Brooks, απαριθμώντας τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε ο Τραμπ να αποαπεμφθεί από την Προεδρία.

Όπως γράφουν οι Washington Times, η Brooks στο Editorial του Foreign Policy, αναφέρει πως για πρώτη φορά στην καριέρα της: «μπορώ να φανταστώ ως πιθανό ένα σενάριο στο οποίο ανώτατοι στρατιωτικοί μπορεί να πουν στον πρόεδρο “Όχι κύριε. Δεν το κάνουμε αυτό”».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v