Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Σταθάκης: Λέμε «όχι» σε παράλογες απαιτήσεις

Εμείς επιμένουμε ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει με τρόπο που να είναι συμβατός με τα δεδομένα που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2017 και 2018, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

  • Real.gr
Σταθάκης: Λέμε «όχι» σε παράλογες απαιτήσεις
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε παράλογες απαιτήσεις» δηλώνει ο Γιώργος Σταθάκης για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από την ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα που ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του, έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος, λέγοντας:

«Έχουμε κλείσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Θα κλείσει και αυτή η διαπραγμάτευση».

«Εμείς επιμένουμε ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει με τρόπο που να είναι συμβατός με τα δεδομένα που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2017 και 2018. Θα κλείσει και με όρους για μετά το 2018 που να είναι συμβατοί με τα πραγματικά δεδομένα. Δεν θα δεχθούμε παράλογες απαιτήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τις δηλώσεις βουλευτών της Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ περί ψήφισης ή μη, μέτρων, σχολίασε:

«Δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα η κοινοβουλευτική ομάδα. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη στρατηγική. Η συμφωνία στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι θα είναι συμβατή και με τη διάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Πάντως, ο κ. Σταθάκης απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά το κλείσιμο της αξιολόγησης, τονίζοντας: «Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus