Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Ο υπουργός Γεωργίας Λε Φολ ίσως ψηφίσει τον κεντρώο Μακρόν

Ο Στεφάν Λε Φολ, ο εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας και υπουργός Γεωργίας, δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να ψηφίσει τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

Γαλλία: Ο υπουργός Γεωργίας Λε Φολ ίσως ψηφίσει τον κεντρώο Μακρόν
Ο Στεφάν Λε Φολ, ο εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας και υπουργός Γεωργίας, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον επίσημο υποψήφιο του κόμματός του Μπενουά Αμόν αλλά ενδεχομένως να ψηφίσει τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Αμόν, ο οποίος εξελέγη υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος τον Ιανουάριο, πασχίζει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και προωθεί ένα σκληροπυρηνικό αριστερό πρόγραμμα που δείχνει να αυξάνει την πόλωση στους κόλπους του κόμματος.

Ορισμένοι αριστεροί ψηφοφόροι προτιμούν τον ανεξάρτητο αριστερό υποψήφιο Ζαν-Λικ Μελανσόν αντί του Αμόν, ενώ η δεξιά πτέρυγα των σοσιαλιστών γοητεύεται από τον Μακρόν, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

"Στηρίζω το πρόσωπο που έχει επιλεγεί (από τους σοσιαλιστές) αλλά έρχεται η στιγμή της πολιτικής ευθύνης σε σχέση με το τι διακυβεύεται, σε σχέση με (την ακροδεξιά υποψήφια) Μαρίν Λεπέν και σε σχέση επίσης με το πρόγραμμα του (συντηρητικού) Φρανσουά Φιγιόν", δήλωσε ο Λε Φολ στο δίκτυο BFM TV.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος είναι το νούμερο δύο στην ιεραρχία του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε την Κυριακή ότι ούτε εκείνος έχει αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσει.

"Για τον Μπενουά Αμόν οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες ώστε να φθάσει στον δεύτερο γύρο. Όσο για τον Μακρόν, περιμένω το πρόγραμμά του", είπε ο Ερό στην εφημερίδα Ouest-France.

Ο Μακρόν αναμένεται να παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα.

Οι Λεπέν, Φιγιόν και Μακρόν διεκδικούν όλοι μία θέση στον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα κρίνει ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενώ ο Αμόν βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε απόσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v