Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηταφίδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Η Βενεζουέλα είναι... παράδεισος!

Απαντώντας σε δημοσιεύματα για την πείνα λόγω έλλειψης τροφίμων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, εκθείασε το καθεστώς Μαδούρο
 

  • Real.gr
Μηταφίδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Η Βενεζουέλα είναι... παράδεισος!
Άφωνους άφησε τους βουλευτές στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος έσπευσε από το βήμα της Βουλής να υπερασπιστεί με σθένος τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Συγκεκριμένα, απάντησε στα πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν τους κατοίκους της χώρας της Λατινικής Αμερικής να έχουν χάσει κιλά, εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων.

«Θέλω, λοιπόν, να του απαντήσω σε όλα αυτά τα απαξιωτικά. Και ξέρετε ποια σχόλια θυμίζουν έτσι; Οι παλιοί τα θυμόμαστε. Με αυτά μεγαλώσαμε.

Οι «Σοβιετολόγοι» τύπου Γεωργαλά τα έλεγαν αυτά. Τα θυμάστε αυτά. Και τα έλεγαν σε ποιους; Σε αυτούς που πηγαίναν στο σχολείο και έτρωγαν τα σκουπίδια κάθε πρωί», είπε και συνέχισε εκθειάζοντας τα όσα έχουν κάνει για τον λαό τους οι ηγέτες της χώρας, νυν και… πρώην!

«Στο διάστημα έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες.

Ακούστε κάτι άλλο. Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού.

Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Μάλιστα, το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας», τόνισε o κ.Μηταφίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v