Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: Ψευδώνυμο του δράστη το όνομα «Καλίντ Μασούντ»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν είναι το πραγματικό του δράστη, αλλά ένα που χρησιμοποιούσε ο ίδιος για να ξεγελά και να μπερδεύει τις αρχές.

  • Real.gr
Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: Ψευδώνυμο του δράστη το όνομα «Καλίντ Μασούντ»

Οι βρετανικές Αρχές αποκάλυψαν την Πέμπτη, το όνομα του τρομοκράτη που σκόρπισε τον θάνατο στο Λονδίνο.

Ωστόσο, το «Καλίντ Μασούντ» ήταν απλώς ψευδώνυμο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν είναι το πραγματικό του δράστη, αλλά ένα που χρησιμοποιούσε ο ίδιος για να ξεγελά και να μπερδεύει τις αρχές.

Άλλωστε είχε πολλά ψευδώνυμα και ψεύτικα ονόματα, για αυτό και έφτασαν οι άνθρωποι της Αστυνομίας στο συμπέρασμα ότι δεν είναι το πραγματικό του όνομα αυτό. Μάλιστα, ξεκαθαρίστηκε ότι μπορεί να εργαζόταν ως δάσκαλος αγγλικών ο δράστης, αλλά ποτέ δεν δούλεψε σε σχολεία της Βρετανίας.

Ο δράστης που έπεσε νεκρός ήταν παντρεμένος με την 39χρονη Ρόχεϊ Χιντάρα. Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, από το βήμα της βρετανικής βουλής είχε πει πως ο τρομοκράτης είχε γεννηθεί στη Βρετανία, ήταν πολίτης της χώρας και ότι είχε ερευνηθεί από την ΜΙ5 για εξτρεμιστική δράστη.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Μασούντ ήταν γνωστός στις αρχές από προηγούμενες καταδίκες του για επιθέσεις, διατάραξη της δημόσιας τάξης και οπλοκατοχή, όχι όμως για τρομοκρατική δράση. Μάλιστα είχε αρκετά ψευδώνυμα.

Ο Μασούντ ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, δάσκαλος αγγλικών και έκανε bodybuilding, όπως αναφέρει το Sky News.

Η πρώτη καταδίκη του ήταν τον Νοέμβριο του 1983 για ποινικό αδίκημα και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2003 γιατί είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Ο Καλίντ Μασούντ γεννήθηκε 25/12/1964, στο Κεντ αλλά ζούσε το περισσότερο μέρος της ζωής του στο West Midlands. Σύμφωνα με την Scotland Yard ο Καλίντ Μασούντ δεν ήταν στόχος κάποιας τρέχουσας έρευνας για τρομοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v