Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαρώνουν την Αγγλία για τζιχαντιστές- 8 συλλήψεις- Θλίψη μετά το σοκ από την επίθεση

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα. Γνωστός στην αστυνομία ο δράστης αλλά όχι για τρομοκρατία. Η κοινωνία της Βρετανίας είναι σοκαρισμένη.

  • Real.gr
Σαρώνουν την Αγγλία για τζιχαντιστές- 8 συλλήψεις- Θλίψη μετά το σοκ από την επίθεση
Σε εγρήγορση συνεχίζουν να βρίσκονται οι βρετανικές Αρχές μετά την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την Τετάρτη, στην οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν 40 άτομα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η αστυνομία σαρώνουν τη Βρετανία, προκειμένου να βρουν πιθανούς συνεργάτες του τρομοκράτη αλλά και για να αποτρέψουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι βρετανικές Αρχές συνέλαβαν οκτώ άτομα που ενδέχεται να έχουν σχέση με την τρομοκρατία.

Την ίδια ώρα, η κοινωνία της Βρετανίας είναι σοκαρισμένη από το τρομοκρατικό χτύπημα.

Μάλιστα, είναι αρκετοί που αποφεύγουν πολυσύχναστα σημεία.

Οκτώ ύποπτους για τρομοκρατία συνέλαβαν οι Βρετανοί

Οι οκτώ ύποπτοι που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, πιστεύεται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία ανέφερε ότι επτά από αυτά τα πρόσωπα συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ και άλλο ένα στο Λονδίνο.

Ακόμα, έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στην Ουαλία, στο ανατολικό Λονδίνο και στην πόλη του Μπέρμιγχαμ.

Στις επιχειρήσεις αυτές μετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο δράστης της επίθεσης έξω από βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση έγινε έπειτα από το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, μετέδωσε το ίδιο μέσο η ίδια επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.

Οι βρετανικές Αρχές είχαν ήδη ανακοινώσει πως ο μακελάρης φαίνεται να «εμπνεύστηκε» από ισλαμιστική τρομοκρατία, όμως δεν είχαν κάνει λόγο για σύνδεσή με το ISIS.

Ψευδώνυμο του δράστη το όνομα «Καλίντ Μασούντ»

Οι βρετανικές Αρχές αποκάλυψαν την Πέμπτη, το όνομα του τρομοκράτη που σκόρπισε τον θάνατο στο Λονδίνο.

Ωστόσο, το «Καλίντ Μασούντ» ήταν απλώς ψευδώνυμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν είναι το πραγματικό του δράστη, αλλά ένα που χρησιμοποιούσε ο ίδιος για να ξεγελά και να μπερδεύει τις αρχές.

Άλλωστε είχε πολλά ψευδώνυμα και ψεύτικα ονόματα, για αυτό και έφτασαν οι άνθρωποι της Αστυνομίας στο συμπέρασμα ότι δεν είναι το πραγματικό του όνομα αυτό.

Μάλιστα, ξεκαθαρίστηκε ότι μπορεί να εργαζόταν ως δάσκαλος αγγλικών ο δράστης, αλλά ποτέ δεν δούλεψε σε σχολεία της Βρετανίας.

Ο δράστης που έπεσε νεκρός ήταν παντρεμένος με την 39χρονη Ρόχεϊ Χιντάρα.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, από το βήμα της βρετανικής βουλής είχε πει πως ο τρομοκράτης είχε γεννηθεί στη Βρετανία, ήταν πολίτης της χώρας και ότι είχε ερευνηθεί από την ΜΙ5 για εξτρεμιστική δράστη.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Μασούντ ήταν γνωστός στις αρχές από προηγούμενες καταδίκες του για επιθέσεις, διατάραξη της δημόσιας τάξης και οπλοκατοχή, όχι όμως για τρομοκρατική δράση. Μάλιστα είχε αρκετά ψευδώνυμα.

Ο Μασούντ ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, δάσκαλος αγγλικών και έκανε bodybuilding, όπως αναφέρει το Sky News.

Η πρώτη καταδίκη του ήταν τον Νοέμβριο του 1983 για ποινικό αδίκημα και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2003 γιατί είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Ο Καλίντ Μασούντ γεννήθηκε 25/12/1964, στο Κεντ αλλά ζούσε το περισσότερο μέρος της ζωής του στο West Midlands.

Σύμφωνα με την Scotland Yard ο Καλίντ Μασούντ δεν ήταν στόχος κάποιας τρέχουσας έρευνας για τρομοκρατία.

Η Μέι επισκέφθηκε τους τραυματίες από την επίθεση στο Λονδίνο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, επισκέφθηκε νοσοκομείο, όπου συνομίλησε με θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης κοντά στο κοινοβούλιο, καθώς επίσης και με το νοσηλευτικό προσωπικό, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου της.

Αγρυπνία στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στη μνήμη των θυμάτων

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κέντρο του Λονδίνου, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Μια απόκοσμη ησυχία βασίλευε στην συνήθως πολύβουη πλατεία, καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από αυτήν και οι εθελοντές μοίραζαν κεριά στο πλήθος.

Συνολικά, άνθρωποι από 11 χώρες έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν όταν ο 52χρονος Βρετανός, Χάλιντ Μασούντ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους πεζούς στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν άοπλο αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Μια ομάδα μουσουλμάνων συμμετείχε στην αγρυπνία, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v