Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπακογιάννη: Η ζημιά έχει ήδη γίνει και είναι κολοσσιαία

Πώς σχολίασε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης. Οσο πιο γρήγορα ο κ. Τσίπρας προχωρήσει σε εκλογές, τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες, πρόσθεσε.

  • Real.gr
Μπακογιάννη: Η ζημιά έχει ήδη γίνει και είναι κολοσσιαία
Στην πορεία της αξιολόγησης και στα σενάρια που αναφέρουν για ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας στο Eurogroup της 7ης Απριλίου αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Καταρχήν να πω ότι εύχομαι να κλείσει η αξιολόγηση. Δεύτερον να πω ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει και είναι κολοσσιαία. Δεν ξέρω καν αν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς που έχει συντελεστεί το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί κατά 30% και η κατανάλωση των σούπερ μάρκετ συνολικά τους τρεις μήνες κατά 30%. Οι άνθρωποι έχουν κόψει ακόμα και γάλα. Οι επιχειρήσεις έχουν φτάσει στο απόλυτο κόκκινο. Δύο στις 10 επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν απολύτως τίποτα και 3 στις 10 δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα στοιχειώδη», τόνισε χαρακτηριστικά η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Δεν σας μιλάω για τα 100 χιλιάδες μπλοκάκια που κλείσαν και παρακολουθώ μία κυβέρνηση η οποία κάνει την απίστευτη δήλωση: Οτι το να μειώσουμε το αφορολόγητο και να μειώσουμε τις συντάξεις δεν έχει τόση σημασία, όση σημασία έχει να αποδεχθούμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις στο ενεργειακό. Οι άνθρωποι που μας ακούν και δεν έχουν να πληρώσουν, οι οποίοι χρωστάνε και της Μιχαλούς, έχουν την τεράστια ανασφάλεια της ανεργίας τι συμπέρασμα βγάζουν από αυτή τη δήλωση. Εχουμε μία κυβέρνηση η οποία η ιεράρχηση στη διαπραγμάτευση είναι λάθος. Αυτό είναι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή».

ΝΔ: Ομολογία αποτυχίας από Τσακαλώτο - Ας πάψουν να κρατούν αιχμάλωτη τη χώρα

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή ότι αναβιώνει στο κοινοβούλιο εμφυλιοπολεμικό κλίμα μετά τα εγκαίνια από τον Αλέξη Τσίπρα στο μουσείο Νίκος Μπελογιάννη και στο ερώτημα αν η ΝΔ χαϊδεύει το ακροδεξιό της ακροατήριο η κα. Μπακογιάννη απάντησε: «Τώρα δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν ξαναγράφεται και ο καθένας έχει τη δική ανάγνωση. Από κει και πέρα πιστέψτε με, αυτός ο ελληνικός λαός που αντιμετωπίζει αυτά τα οποία αντιμετωπίζει, με μία ΔΕΗ η οποία μπορεί σε 2 μήνες να μην έχει να πληρώσει μισθούς και να μας πάει σε μπλακ άουτ, με μία απειλή πάνω από τη χώρα μας ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση και άρα μπορεί να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2015, το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους Ελληνες είναι ο Μπελογιάννης».

Και σημείωσε η πρώην υπουργός: «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Τσίπρα να προσπαθήσει να αλλάζει την ατζέντα. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα τίποτα απ’ όλα αυτά δεν μπορούν να βγάλουν τον Ελληνα από την πραγματικότητα την οποία ζει. Και η πραγματικότητα που ζει είναι εφιαλτική. Οσο πιο γρήγορα το αποφασίσει ότι η διαφορά μεταξύ της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της λαϊκής πλειοψηφίας είναι κολοσσιαία και προχωρήσει σε εκλογές, τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κα. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v