Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανατροπή στη βομβιστική επίθεση στο Ντόρτμουντ: Ο δράστης ήταν... κερδοσκόπος!

Συνελήφθη ο 28χρονος Sergej W, ο οποίος φέρεται να διέπραξε την επίθεση για οικονομικούς λόγους! Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο φερόμενος ως δράστης διέμενε στο ξενοδοχείο που διέμενε και η αποστολή της ομάδας...

Ανατροπή στη βομβιστική επίθεση στο Ντόρτμουντ: Ο δράστης ήταν... κερδοσκόπος!

Στη σύλληψη 28χρονου ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ προχώρησαν τις προηγούμενες ώρες οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας.

Οπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η σύλληψη έγινε νοτιοδυτικά της πόλης Τούμπιγκεν. Ο φερόμενος ως δράστης είναι Γερμανορώσος και φέρεται να ονομάζεται Sergei W, ενώ σύμφωνα με την Deutsche Welle το βράδυ της επίθεσης έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο όπου διέμενε και η αποστολή της γερμανικής ομάδας!

Κίνητρο της επίθεσης ήταν τα χρήματα καθώς φέρεται να ετοιμαζόταν να κάνει short selling (σ.σ. όταν ποντάρει κανείς ότι μια μετοχή θα σημειώσει πτώση) 15.000 μετοχών της γερμανικής ομάδας και επομένως μια πτώση της αξίας τους λόγω της επίθεσης θα του αποκόμιζε μεγάλα κέρδη. Ωστόσο η μετοχή ανέβηκε 1,8% την επόμενη της επίθεσης και είναι 2% υψηλότερα απ' ό,τι στις αρχές του χρόνου. 

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή είχε αμφιβολίες για τα τρία γράμματα που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης και υποστήριζαν ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκονται ισλαμιστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v