Τσίπρας: Η επέτειος της 21ης Απριλίου να μας θυμίζει ότι η δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος για το μέλλον

Οφείλουμε να επαγρυπνούμε, καθώς η κρίση στην Ευρώπη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο σοβαρής οπισθοδρόμησης, τόσο για το δημοκρατικό κεκτημένο, όσο και για τα κατοχυρωμένα ατομικά-κοινωνικά δικαιώματα, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

  • Real.gr
Τσίπρας: Η επέτειος της 21ης Απριλίου να μας θυμίζει ότι η δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος για το μέλλον
«Η 21η Απριλίου 1967 είναι η ημέρα κατά την οποία στη χώρα μας καταλύθηκε η Δημοκρατία και κατεστάλησαν ολοκληρωτικά οι πολιτικές ελευθερίες. Χρειάστηκαν εφτά χρόνια αγώνων για να αποκατασταθεί ο κοινοβουλευτισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Χρειάστηκαν ακόμα περισσότερα, για να μπουν οριστικά στο περιθώριο οι εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις, που σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά, για μικροπολιτικούς λόγους», τονίζει αρχικά στο μήνυμα του για τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «σήμερα οφείλουμε έναν φόρο τιμής σε αυτούς που συνεισέφεραν, με οποιονδήποτε τόπο, στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οφείλουμε όμως και να επαγρυπνούμε, καθώς η πολύπλευρη πολιτική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο μιας σοβαρής οπισθοδρόμησης, τόσο για το δημοκρατικό κεκτημένο, όσο και για τα κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα».

«Η επέτειος της 21ης Απριλίου πρέπει να μας θυμίζει ότι ο μόνος δρόμος για το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», κατέληξε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v